tisdag 11 mars 2014

Bad things do happen...

Tidigare idag läste jag en artikel på en lokal tidnings hemsida om en ung kvinna som i helgen råkat ut för en gruppvåldtäkt i en närliggande ort. Männen/killarna som utfört dådet beskrivs med signalementet "utländsk härkomst" av polisen, inget konstigt med det, man använder ju de signalement man har o va killarna av utländsk härkomst skriver man det, är de blonda skriver man det, uppskattar man deras vikt till 83 kg så skriver man det, osv. Det jag reagerar på är inte artikeln (missförstå mig inte, det är hemskt att sådant händer och jag tycker otroligt synd om tjejen som blev utsatt), nej, det är alla dumma och ignoranta kommentarer folk har skrivit!

90% av alla kommentarer går ut på att smutskasta invandrare och uppmana folk att rösta på Sverigedemokraterna, är folk verkligen så jäkla dumma och opålästa?! Jag blir uppriktigt förbannad när jag läser sånt! Inte fan hade de dragit in regering och politik i diskussionen om det hade varit ett gäng svenska grabbar som varit skyldiga! Nej, många människor är alldeles för snabba att anklaga invandrare när det händer dåliga saker i samhället, men ingen av dem skriver lika flitigt om det handlar om infödda svenskar. Och vet ni vad? Jag har känt många invandrare genom åren och majoriteten av dem är bra människor med normala värderingar, normala liv och de är precis som oss som är födda i Sverige med svenska föräldrar, de är människor. Hur kan ni glömma det?

Vad gäller svensk invandrarpolitik så finns det såklart brister, det tänker jag inte säga något om. När det kommer hit människor som knappt hört talas om Sverige förut och inte vet något om vårt land och våra seder så måste vi guida dem tillrätta, stötta dem och hjälpa dem att integreras i vårt samhälle på ett bra sätt. Att vi inte gör det är inte deras fel, det är vårt! Men poängen är att vi inte kan skylla allt hemskt som händer på invandrare, för allt är inte deras fel.

Skyll det på våldsamma data/tv-spel, filmer, tv-serier, på våldsamma musiktexter och i många fall kanske framförallt dåligt föräldraskap. Skyll på samhället, skyll på politiken, skyll på vad fan ni vill, men döm inte ut hela folkslag efter vad ett fåtal människor gör. Om ni ska döma alla invandrare för att en liten procent av dem är kriminella, barn/ kvinnomisshandlare eller våldtäktsmän, döm då även ut alla oss svenskar för vi har gott om egna idioter vi också.

Eller har ni glömt lasermannen? Har ni glömt killarna på Stureplan som för några år sedan misshandlade och våldtog en ung kvinnan för att hon hade kort kjol och urringning? Har ni glömt killarna i Borlänge som för 10-12 år sedan låste in en tjej i källaren, våldtog henne och slutligen hackade upp henne med en yxa? Har ni glömt att det finns svenskar som gör inbrott, slår sönder andras egendom, misshandlar folk utanför krogen, tar droger och förskingrar pengar? Ska vi utvisa dem? Ska vi döma ut hela vårt eget folkslag efter några idioters handlingar?

Nej tack! Läs på, skaffa er äkta fakta om hur samhället ser ut och varför det är så. Tänk efter innan ni öppnar käften! Invandrarna är inte de som förstört vårt land, det har vi fixat själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar