torsdag 12 januari 2017

2017

Ja, då va det nya året här!
Nästa vecka ska jag troligtvis på introduktion på bemanningen i Strömsunds Kommun, jag ska nämligen börja jobba som vikarie på kommunens förskolor.
Det känns både jättekul och lite nervöst.
Jag har ju jobbat så förut, i flera år till och med, men det är ju många år sen nu.
Jag tror i och för sig att jag minns det mesta och kommer in i det ganska fort, kanske har åren då jag gjort något helt annat till och med gjort att jag är bättre på det! Det återstår att se ;)

Jag har även lyckats lokalisera min mattebok i vårt kaotiska garage så nu kan jag sätta fart att plugga in det där jämans betyget så att jag kommer in på förskollärarutbildningen på högskolan till hösten. Jag hatar att räkna matte, men om jag bara lägger på ett kol så är jag säker på att jag åtminstone ska kunna skrapa ihop ett D.

Så jag har en del planer för det här året som ni förstår! Det enda som kan få mig att inte gå högskola till hösten är en graviditet. Om jag, mot förmodan (jo, det finns en liten gnutta bitterhet i detta uttalande) skulle lyckas bli gravid innan terminen startar i höst så skjuter jag upp studierna till hösten 2018. Men matten ska jag fixa i vår and that's that!

Förutom nytt jobb och studier har vi en del fix här hemma att ta itu med. Först och främst måste vi gå igenom all packning som är kvar i garaget och göra klart sovrummet, sen tar vi itu med kaoset i källaren.
När det blir varmare ute har vi massor att göra där, röja fram en tomt, måla om huset och de två garagen, fixa altanen och ta rätt på allt skräp som blivit i renovering och flytt.
Det känns kul att se fram emot att få fixa till som vi vill ha det även ute och tanken på härliga grillkvällar till sommaren gör bara det hela roligare.
Jag älskar verkligen vårt lilla hus :)

Ja, och så ska jag ju bli faster till sommaren också! Lillebror och M väntar bebis i början av juni, superkul! Det är visserligen 4:e gången jag blir faster, men jag har ju en lite annan relation till min yngre bror än med storebror så det känns spännande nu på ett helt annat sätt än tidigare.
Tänk, min lilla bror är vuxen på riktigt nu, gift, bebis på gång och allt det där <3
Den ska ju D's söta syster också ha bebis när som helst, även det känns otroligt spännande och kul! Eftersom de bor så nära kommer vi ju kunna vara med där på ett annat sätt när lilla S är född, liksom att vi kunnat följa henne genom hela graviditeten och sett vilken fin mamma hon kommer att bli.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är lite avundsjuk också, det är klart att jag är det! Vår högsta önskan är att få en egen liten avkomma, men det betyder inte att vi inte unnar våra nära den lycka vi själva längtar efter.
Dessutom är bonusbebis bättre än ingen bebis, eller hur? ;)
Men apropå det, jäklar va många som väntar barn nu! Jag har flera vänner och bekanta som väntar barn nu och ser allt fler även utanför min bekantskapskrets som antingen nyss fått eller ska ha under 2017.
Jag hoppas att vi kan få sälla oss till det ledet snart vi också, men det som sker det sker.

Jag jobbar också med min övervikt som ökat rätt bra under hösten. Min moster har peppat mig att gå med i Viktväktarna, vilket jag gjorde första vardagen efter nyår. Jag kör inte stenhårt än och har inte satt igång med träningen men är redan på rätt väg!
Jag kör en mjukstart i januari för att komma in i det nya sättet att tänka eftersom Viktväktarna har ett annorlunda system ön det jag kört efter tidigare, sen kör jag hårt från första februari.
Det blir en kritvit februari för mig, helt fri från alkohol och socker. Det i kombination med träning borde kunna göra lite skillnad :)

En stor anledning till att jag verkligen vill komma i form är för att oddsen att bli gravid ökar då samt att vi har möjlighet att få hjälp om vi inte lyckas själva. En annan  anledning är all värk, om jag går ner i vikt och tränar regelbundet så minskar värken radikalt och blir oändligt mycket lättare att hantera.
Sen vill jag såklart passa i mina kläder igen, det är dötrist att ha en knökfull garderob med massor av snygga kläder man knappt får på sig eller att se ut som en stoppad korv i hälften av ens favoriter.

Och nu ska jag sysselsätta mig lite igen, just idag i form av att kapa och hugga lite ved!

Hoppas ni alla har haft en fin start på året såhär långt och att ni får en fortsatt fin vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar