tisdag 30 november 2010

Mer tid, tack!

Jag önskar att jag kunde plussa på ett par timmar på varje dygn, känns som att man inte hinner med nånting just nu... O lite extra energi skulle inte heller va fel! Det önskar jag mig i julklapp;)

Firar jul här i Ström i år också, ska bli så himla mysigt:) Sen bär det av mot mor i mellandagarna o där stannar vi mest troligt tills 2 januari, förutsatt att jag får ledigt de dagar jag ansökt om alltså:p

Kissemissarna är nöjda med livet, Liten har blivit kompis med Nessie nu o tillsammans har de tydligen satt upp målet att försöka riva hela huset;) Nisse övervakar och ser ut att tänka nåt i stil med "Oj,oj,oj, de små liven..." men han är nog ganska nöjd att Liten har fått en lekkamrat så att han får vara ifred;)

Nä, nu ska jag ta o skriva lite i matbloggen, kika gärna in där också!

Ha det bäst!

torsdag 25 november 2010

Nisse, Liten... & Nessie!

Japp, du läste rätt, vi har fått ett litet tillskott i familjen! Lilla fröken Nessie, ca 8 veckor, flyttade in här i söndags:) Hon är en riktigt busig liten tuffing som charmar alla hon träffar på en gång!

Idag va vi hos veterinären o besiktade den lilla damen, vaccinerade och behandlade mot eventuell mask och öronskabb. Hon charmade både veterinären, några av hennes medarbetare och ett par andra besökare på en gång. Svårt att låta bli att falla för en så söt och nyfiken liten tuss;)

Nisse har tagit det hela med ro, han verkar inte bry sig så mycket. Liten däremot har morrat som en ilsken hund och fräst så fort hon kommit för nära fram tills igår kväll o nu leker dom som vildar:D Jag älskar mina små dammtussar, vad vore livet utan dom??

Nu vet ni också varför jag inte har skrivit på länge, har som haft fullt upp med kisse. Hade besök av Ullis tisdag och onsdag också, trevligt med sällskap:)

Hade tänkt skriva lite om förra helgen också men jag sammanfattar den bara till att vi hade en mysig dag på stan i lördags som vi avslutade med bio, Harry Potter and the Deathly Hallows part 1. En GRYMT bra film, längtar redan till i juli när andra delen kommer, sen är det färdigt med Potter och Hogwarts. Måste köpa dvd-boxen när den släpps, borde bli till jul nästa år....

Ja, o så ska jag rekommendera en ny bokserie till er som liksom jag gillar vampyrer och att läsa på engelska! Rachel Caine har skrivit en serie som heter Morganville Vampires, första boken heter Glass Houses och hela serien handlar om Claire Danvers. Great reading I'll tell you:D
O så kommer ju snart nästa bok ut i Vampire Academy, Last Sacrifice. Det är den sista boken i serien om Rose Hathaway och den släpps 2010-12-07.

Mer om alla mina böcker nästa gång!
Ha en trevlig helg och en underbar 1:a advent :D

onsdag 17 november 2010

Vinter!

Ja, mina vänner, nu är det vinter på riktigt! Just nu har vi -9,8 grader och massor med snö o det är sååå vackert ute:) Det är mysigt med riktig vinter, synd bara att det måste vara så kallt:p

O snart är det 1:a advent! Jag ÄLSKAR december! Det finns inget som är så mysigt som att julpynta o stöka på. O det ska bli så himla kul att julpynta i huset för första gången:) För att inte tala om att få köpa lite nytt julpynt, man måste ju fylla på ibland;)

Jag är ganska dålig på att blogga nu, jag vet. Dels har jag varit sjuk men sen sitter ju jag vid en dator hela dagarna på jobbet så ibland vill jag helt enkelt inte sätta mig hemma också... Jag ska försöka skärpa mig, men jag vågar inte lova nåt;)

Nu håller jag på att koka kycklingsoppa, receptet på den kommer ni att kunna hitta på min andra blogg senare ikväll, o sen ska jag blogga lite mer o så må jag kolla vikt och mått ikväll för det har jag inte gjort på ett tag... O så finns det förstås en massa att göra här hemma, tänkte försöka städa imorrn.

Igår va jag hos Ullis, mysigt:) Vi satt i hennes fina v-rum som hon fyllt med tända ljus o drack te o snackade crap. Hon bjöd på en helt underbart god chokladtårta, måste nog be om receptet sen;) O så beställde vi böcker, jag har börjat på en ny serie så jag beställde 3 av dem: Morganville Vampires, grymt bra böcker:)

Nä, nu må jag kolla maten...
Ha det bäst!

tisdag 9 november 2010

Mörker och kyla...

Burr! Ja, nu har vintern kommit på allvar! Svårt att komma upp på morgonen för att det är så mörkt, trist att komma hem från jobbet av samma anledning. Tur att vi har friskvården, så att man får lite dagsljus. O så är jag ju ganska duktig på att ta en kort prommis på lunchen, så lite ljus får man iaf se.

Ni har väl inte glömt att kika in på min matblogg? Den är numera även tillgänglig via Affärsnytt Norrs hemsida , kul va?

Känns som att jag har fullt upp just nu, ändå tycker jag inte att jag gör så mycket;) Tränar sedan förra veckan i gymet på jobbet med ett par kolleger direkt efter jobbet på onsdagar, ska på torsdag iväg med en annan kollega och testa kyrkokören här på byn och det ska bli riktigt kul:) Annars tränar jag hemma själv, läser, eldar (som en tok), försöker hålla iordning i huset och när P är hemma försöker jag umgås så mycket som möjligt med honom... Tror det är mörkret som gör att tiden försvinner, man är liksom tröttare än vanligt.

Men, men, nu börjar det bli dags att ta itu med julen också. Jag älskar julen:D Ser fram emot att få julpynta vårt "lilla" hus och att köpa klappar är förstås också mysigt. Längtar glögg och julbelysning... Snart så!

Nä, nu ska jag surfa runt ett varv eller två sen ska jag parkera min nu något mindre bak i soffan och läsa till DH börjar:)

Ha're!