torsdag 18 augusti 2016

Orolig

Det känns tomt här hemma just nu, bara jag och Chili är hemma... D jobbar och Nessie ligger på sjukhus. Ja, ni läste rätt, katten Nessie är inlagd på djursjukhuset i stan.
Hon har anemi (brist på röda blodkroppar) och dåliga levervärden, vill varken äta eller dricka så hon ligger inne för observation med vätskedropp sedan igår.

Nessie är som ett barn för mig. Hon va 6 veckor gammal när hon kom till mig och jag åkte hem på lunchen varje dag för att mata min lilla bebis med kattmjölk  och babyfoder. Jag har ett speciellt band med henne, så som man får med en individ man spenderar flera år tillsammas med.
Så jag är orolig för min lilla tös, stressad av att inte ha henne hemma och mår fysiskt dåligt av att hon är sjuk, av att inte veta om hon någonsin kommer hem igen. För faktum är att om hon inte börjat visa tecken på bättring snart så kommer vi inte att ah något annat val än att låta henne somna in.

Det här är 3:e gången på mindre än 2 år som en av mina katter blir allvarligt sjuk. Om Nessie inte överlever det här så är det den 3:e familjemedlemmen jag förlorar på mindre än 2 år.
Det känns fan inte rättvist!

Mina djur är min familj, jag ger dem allt jag kan. De får bra mat i rätt mängder, de har alltid friskt vatten och rena lådor. De har en uppsjö av leksaker, två klösträd och ett flertal hus och sängar av olika slag. Jag leker med dem, gosar med dem och pratar med dem konstant. Se har det bra här, jag vet att mina katter är nöjda och mår bra. Så varför blir de sjuka? :(

Tydligen är det ganska vanligt att hittekatter får problem med inre organ, de har ofta latenta fel sedan se va bebisar eftersom de inte fått det de ska ha på naturligt sätt då. Men ändå! Nisse blev ju åtminstone 11.5 år men Liten va knappt 7 och Nessie har inte ens fyllt 6 än. De är unga...

Men men, jag kan inte påverka det här hur gärna jag än vill, det enda jag kan göra är att avvakta tills veterinären ringer igen imorron och se vad de säger. Jag kan bara hålla tummarna och hoppas, och under tiden försöka roa fröken Chili.

Jag behövde bara skriva av mig lite, så som jag gärna gör när det blir för mycket tråkigheter på en gång. Att rensa en liten del av det kan göra stor skillnad för stunden.
Och nu ska jag försöka sova lite så att jag orkar jobba imorron!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar