fredag 30 januari 2015

Kusin vitamin, medicin... Eller vin?

Bla, bla, bla.... Så känns det i min hjärna nu ;) Vilken vecka! Jag sover nog gott inatt!

Fick min medicin igår! Det blev Saroten, som funnits sedan 60-70-talet,  en rätt vanlig medicin som även används som antidepressiv. Jag tar den dock i jämförelsevis små doser och bara på kvällen. Jag ska testa med en tablett varje kväll i minst en vecka, om jag tycker att det funkar fortsätter jag så, om inte dubblar jag dosen. Jag får komma upp i max 5 tabletter per kväll.

Än så länge känner jag såklart intagen direkt skillnad bortsett från en detalj, jag sov som en stock hela natten till idag :) Så jag har rätt gott hopp om att detta ska funka :)

Jaja, jag ville bara berätta lite kort om medicinen. Nu ska jag dö i soffan en stund innan jag tar itu med middagsdisken.
Happy friday y'all :)

tisdag 27 januari 2015

En helt vanlig tisdag

En helt vanlig kväll, en helt vanlig januari i ett helt vanligt liv... Typ ;)
Mycket på jobbet nu, rätt skönt faktiskt.
Kul med nytt folk också, i synnerhet som det innebär avlastning för mig!

Kvällarna försvinner i ett virrvarr av middagar, tvätt o träning, tvingar mig själv att orka o kör slut på mig själv så gott det går i hopp om att få sova.
Om jag inte har hört nåt från läkaren innan fredag så kontaktar jag honom själv, jag vill ju såklart komma igång med att testa ut medicin så fort det bara går så att man kan få sova på nätterna o kanske slippa ha så ont överallt hela tiden...

Ikväll har jag faktiskt fått förvånansvärt mycket gjort, o det är nog tur för imorrn ska jag på massage o efter den brukar jag inte orka göra nå många knop ;)

Well, well! Nu ska jag göra mig en kopp te, värma vetekudden  o sen kolla in senaste avsnittet av The Originals.
See ya later, alligator!

söndag 25 januari 2015

One day at the time

En nära vän påpekade igår att jag blivit för dålig på att uppdatera här, hon har ju såklart rätt ;)
Jag vet bara inte riktigt vad jag ska skriva om just nu.... Jag tar en dag i taget, knaprar mina värktabletter nästan varje dag för att orka med jobbet och kunna röra mig någorlunda. Det finns inte mycket energi kvar när jag kommer hem på kvällarna och den lilla jag lyckas skrapa ihop går till såna där tråkiga vardagliga sysslor som att diska, köra en maskin tvätt och laga middag. I princip alla andra sysslor blir lidande i väntan på.bara lite mer energi.  Jag tvingar mig själv att träna lite också, och jag tar en dag i taget.

Jag saknar fortfarande min lilla Nisse fruktansvärt mycket, det känns tomt utan honom. Hans aska ståt nu i en av mina bokhyllor i väntan på vår då den ska spridas på mammas landställe.
Det enda positiva med att han försvann är väl att Liten tar för sig mer och blir allt tuffare ♡

Jag har konstant ont i hela kroppen nu, sover jättedåligt och måste som sagt äta mina morfinvärkande tabletter för att orka med. Det som gör det hela än mer frustrerande är att jag får ont vad jag än gör! Om jag sitter för mycket får jag ont, när jag tränat får jag ont, jag får fan ta mig ont av bara korta promenader. Jag inbillar mig dock att om jag fick något som hjälpte mig att sova på nätterna så skulle det vända. Om inte annat skulle jag orka hantera det bättre och få en chans att bygga upp en förebyggande försvar...
Nåväl, jag får glatt avvakta några dagar till innan jag vågar hoppas på att läkaren hör av sig!

Helgen har i alla fall varit kanon! Jag spenderade mest hela dagen hos födelsedagsbarnet E i sällis av fina M igår, superkul o megalängesen :) 
Se kom o drack kaffe med mig o kikade på en film idag å. Kändes kul och välbehövligt med lite sällskap!
Jag måste bli bättre på att ta mig för o träffa folk när jag är ledig. Nu är jag inne i en sån där dötrist eremitperiod igen. Det blir väl lätt så när man inte mår riktigt hundra, men man fastnar lätt i en ond cirkel också, o det är det jag är rädd att jag har gjort.

Jaja, nu ska jag trava några varv runt lägenheten o sen stretcha ordentligt i hopp om att värken ska lätta lite så att jag får sova.

See ya when I see ya :)

lördag 17 januari 2015

A beautiful day!

Lördag; sovmorgon, gröt & smoothie till frulle, hyfsat fint väder  & vettig temperatur, slappa i soffan framför en bra serie eller med en bra bok, massor av kaffe, ett rejält träningspass, färsbiffar m chili & majskolvar till lunch, käka & slappa en stund framför tv:n.
Det sammanfattar min dag så långt, inte dumt va?

Snart ska jag duscha o sen ska jag fara o hälsa på S en sväng. Ikväll är det tråkgöra som står på schemat, ta hand om tvätten o dammsuga o sånt.
Härligt med helg, man hinner så mycket :)

torsdag 15 januari 2015

Svar

Det gick bra på Reumatologimottagningen idag, fick träffa en helt fantastisk läkare som verkligen visade att han tog mig o mina problem på allvar.
Proverna jag tagit visade ingenting, vilket alltså innebär att jag inte har artros, artrit eller ledgångsreumatism. Good to know!

Vidare undersökning visar att jag mest sannolikt har mjukdelsreumatism, fibromyalgi. Så nu ska jag invänta kallelse till min läkare här hemma som ska läsa igenom reumatologens rekommendationer, ta prover för att kolla min ämnesomsättning o hjälpa mig att prova ut en medicin som kan lindra smärtan o besvären.
Håll tummarna att det går fort!

Nu ska jag läsa några rader innan det är dags att sova!

onsdag 14 januari 2015

10 år

Insåg idag att jag i söndags (10/1) hade bott här i Strömsund i 10 år. 10år? Hur gick det till?!
Trivs gör jag i alla fall, jag har ju mitt liv här nu. Men kan inte riktigt fatta att det gått hela 10 år. Mycket har hänt under de åren, så på ett sätt känns det som en hel livstid. Samtidigt begriper jag inte att jag blivit så "gammal" ;)

Imorrn är jag ledig, jag ska till stan o Reumatologimottagningen där för att äntligen få utreda vad det är för fel på mig. Håll tummarna att jag får hjälp o svar!
O nu ska jag hälla i mig en kopp te o hoppas på att då upp temperaturen lite.

lördag 10 januari 2015

Städa bort julen...

Ligger i soffan, inklämd mellan Nessie o Liten o laddar för att sätta igång med en riktig storstädning. Julen ska bort, det ska möbleras om i vardagsrummet o allmänt tokröjas här. Men jag är lite segstartad idag.

Veterinären som avlivade Nisse ringde för ett par timmar sen o talade om att hans aska har kommit. Hade velat åka o hämta den på en gång, men det får vänta till på torsdag då jag ska till Reumatologimottagningen i stan o ändå åker förbi hennes kontor.
Jag har fortfarande inte bestämt hur jag ska göra med askan, å ena sidan vill jag skapa en plats för honom här hemma, som ett litet altare. Å andra sidan har jag funderat på att sprida askan eller gräva ner den på mammas landställe. Men jag behöver ju inte bestämma mig än.

En annan sak jag funderat mycket på är om vi ska skaffa en ny kattunge. Jag började leta, nästan maniskt, några dagar efter att Nisse somnat in men nu tror jag att det är en dålig idé.
Jag har ju två katter kvar o det är väl bättre för dem att få ha mig ifred?
Sen har jag också förstått nu att jag omedvetet kommer att leta efter en ny Nisse, o det finns ingen sån. Jag kommer troligtvis aldrig att få det band han o jag hade med en annan katt o innan jag skaffar en ny måste jag acceptera det.
I det lär nog ta sin tid.
Så jag har bestämt att vi väntar med det o lägger den tid o energi vi har på Liten o Nessie som såklart fått andra roller sedan Alfakissen Nisse lämnade dem.

Nä, nu må jag sluta skjuta upp städningen o sätta igång!
Ha en fin lördag :)

torsdag 8 januari 2015

Böcker

Som ni vet så tycker jag väldigt mycket om att läsa, jag kan läsa uppåt 6-7 böcker i månaden o hade över 300 böcker i mina bokhyllor i gästrummet sist jag kollade (för nån månad sen, nu är det några fler;)).

I höstas läste jag en bokserie av Kelley Armstrong som heter Women of the Otherworld, 13 böcker o jag läste ut dem allihop på två månader. Jag blev totalt fast, de ä grymt bra! Anledningen till att jag började läsa just dem va för att jag fastnat för den kanadensiska to - serien Bitten som är baserad på Kelleys första bok i Otherworld-serien som även den heter Bitten.
I februari har säsong 2 av Bitten premiär o den är baserad på andra boken, Stolen.

En av anläggningen till att jag fastnade för böckerna är att de handlar om starka kvinnor, 6 olika kvinnor i olika åldrar o storlekar. Tuffa kvinnor med olika magiska egenskaper, o olika egna egenskaper, som ganska otippat blir vänner o som samarbetar för att lösa diverse kriser o problem.
Böckerna är spännande från sida 1, det händer något hela tiden, de håller ett högt tempo o innehåller allt från kärlek o action till enorma mängder kvicktänkt humor. What's not to love?
Så vill ni läsa riktigt bra Urban Fantasy kan jag verkligen rekommendera Kelley Armstrong :)

Just nu läser jag något helt annat, trilogin The Farseer av Robin Hobb som handlar om prins Chivalry's oäkta son, den unga yrkesmördaren Fitz. Första boken, Assasin's Apprentice, läste jag ut förrgår. En ganska tung, bitvis väldigt mörk men ändå fängslande historia! Trots känslan av konstant hopplöshet så finns det ändå ett hopp någonstans djupt inne o man kan inte sluta läsa!
Jag har kommit en bra bit in i bok två, Royal Assasin o jag har riktigt svårt att sluta läsa.
Robin Hobb skriver lite mer åt det klassiska Fantasy-hållet o böckerna utspelar sig i ett fiktivt land någon gång under medeltiden.
Ni som gillar Fantasy borde definitivt läsa de här böckerna.

Jag älskar att läsa, det finns inget bättre sätt att fly verkligheten! Fantasy är exemplariskt eftersom det faktiskt är en helt annan värld, en som inte finns.
Jag gillar det ;)

Vad läser du helst? O har du några bra boktips till mig?

onsdag 7 januari 2015

En månad

Ikväll, ja ungefär nu (min kl är nu 21:19), är det exakt 1 månad sedan jag tvingades låta min älskade vän, Nisse, somna in dör gott.
1 månad och det gör fortfarande lika ont, känns fortfarande lika tomt.
Jag saknar honom mer än ord kan beskriva, han lämnade ett hål i mitt hjärta, i min själ. Jag skulle nästan ge vad som helst för att få vrida tillbaka tiden o få några sista minuter med honom....

tisdag 6 januari 2015

Vardag

2 veckors ledighet lider mot sitt slut, imorrn börjar allvaret igen!
Jag hade tänkt hinna så mycket på de här två veckorna, men olika saker har kommit emellan så knappt något av det blivit av. Men, men! Vilat och njutit av ledigheten har jag iaf hunnit!

Jag hoppades att min sömn skulle bli bättre när jag fick slappna av o släppa vardagen ett tag men så blev det tyvärr inte... Jag har fortfarande lika svårt att somna o sover oroligt, enda skillnaden är att jag har kunnat sova längre o därför är lite mer utvilad. Jag fortsätter kämpa ett tag till men om det inte blir bättre måste jag nog söka hjälp... Oh, well, det löser sig nog!

Jag saknar Nisse, som fan! På dagarna går det oftast bra men på kvällarna är det svårt. Jag inbillar mig att jag ser o hör honom hela tiden, när jag ska somna känns det som att han sitter på sängbordet o tittar på mig. Ofta vaknar jag till med ett ryck just när jag håller på att somna för att det känns som att han kommer o lägger sig hos mig, bara för att bli påmind om att han inte finns längre.  Liten kommer ofta o lägger sig hos mig när det händer, som att han känner på sig att jag är ledsen o behöver hans tröst.

Men det kommer att ge sig med riden!
Jag kommer aldrig att glömma honom, han har betytt alldeles för mycket för mig för det, men sorgen kommer att lätta o jag kommer att vänja mig vid att han aldrig kommer tillbaka.
Jag älskar Liten o Nessie också, av hela mitt hjärta, men ingen kommer någonsin att kunna ersätta Nisse, han va unik o speciell på ett sätt som inte kommer att gå att återskapa.

Jaja, nog om det!
Idag hade jag planerat att vara betydligt mer produktiv än jag varit. Jag har diskat, lagat middag o kört en maskin tvätt. Kört korta stretchpass, duschat o försökt att inte bara sitta still, men större delen av dagen har jag spenderat i soffan med näsan i en bok ;)
Trots att jag hade tänkt göra mer nytta här hemma så känns det ok att jag inte gjort nåt vettigt, som att jag behövde en riktig slödag för mig själv innan jag återgår till vardag o jobb. Jag tar igen det på kvällarna o i helgen!

O nu ska jag göra mig en kopp te o hugga in på en ny bok!

fredag 2 januari 2015

Nyårslöften?

Som vanligt pratas o skrivs det en del om nyårslöften nu o jag kan ju inte vara sämre ;)
Jag har ett par nyårslöften i år, men de håller jag för mig själv. Dels för att det är saker jag lovar själv o ingen annan men också för att jag tror att man sätter onödig press på sig själv om man berättar för andra o ska diskutera o analysera sönder dem. Mina nyårslöften är mina, för mig, för min skull.

Jag menar inte att alla ni som berättar om era gör fel, bara att det inte är något jag vill göra. Jag tror att jag har större chans att hålla mina löften till mig själv om jag behåller dem för mig själv.

Förutom nyårslöftena är det nåt annat som är genomgående den här tiden  varje år, nämligen det där med vikt, träning o att bryta dåliga vanor. O där är jag likadan själv.
För mig är det enkelt, när passar det bättre att bryta en ond cirkel än vid årsskiftet?
Så jag kör sockerfri månad from måndag 5/1. Ja, jag har redan börjat lite smått men kör på hårt från måndag.

Jag har också lovat mig själv att bli bättre på att träna regelbundet. Jag har tränat hela hösten men det har inte blivit så ofta som det borde vara, kanske 2-3 ggr i veckan. Nu ska det bli 5 ggr i veckan med vilodag fredag o söndag. Jag tränar hemma, ofta framför tv:n eller så drar jag på musik o tränar på. Jag gillar inte att träna bland folk av en uppsjö av olika anledningar som jag inte orkar få in på nu. Min självdisciplin är bättre om jag håller mig hemma eller går på raska promenader så det är vad jag gör.

Mitt mål? Samma som alltid, jag vill minimera värken o komma i form så att jag kan motverka den, jag vill gå ner i vikt både av fåfänga o för att min kropp ska orka med. Jag trivs inte i mig själv just nu o det vill jag ändra på. Träningen hjälper både fysiskt o psykiskt.

Jaja, det va allt för nu! Har ni några nyårslöften eller tankar kring fenomenet?  Comment away ;)

torsdag 1 januari 2015

2015-01-01

Ja, då va det nya året här! Känslor inför det? Mest förvirring; nu måste man ju komma ihåg att det är 2015 o inte -14 ;)

Nyårsafton spenderades i Hoting hos D's föräldrar, ja vi är kvar där än.
Maten bestod av; Hummertoast till förrätt, Älgfilė Pvovenćale med potatisbakelse och pepparsås till varmrätt och efterrätten stod jag för; Crema di mascarpone con biscotti a.k.a Falsk Tiramisu. Allt va helt underbart gott :)
Vi drack vin, Pizzolato Rosé som sällskapsdryck innan maten, ett fantastiskt rött Ecologica till maten o vid tolvslaget skålades det med äkta champagne. Karlarna slurpade i sig en o annan whisky o lite cognac också ;)

Det ca lugnt o skönt, väldigt trevligt o alldeles lagom.
För fjärde året i rad vaknar jag den 1 januari helt fri från baksmälla, fantastiskt ;)

Nu ska jag försöka väcka min sambo, snart dags att åka hem, jag har ju inte sett mina små katter sen förra året ;)