tisdag 30 december 2014

2014

Ännu ett år har gått o här sitter jag, uppkrupen i vår nya soffa, årets nästsista kväll  och undviker att reflektera över det gångna året.
Jo, ni läste rätt! Jag UNDVIKER att tänka tillbaka för mycket....
Varför? För att det gör ingen nytta, för att jag vill se framåt och behålla hoppet om ett bra 2015.

Jag menar inte att 2014 bara har varit dåligt, absolut inte, men det har hänt mycket jobbiga saker, det har kommit många tråkiga besked och periodvis har det varit riktigt tungt. O det är just därför jag inte vill tänka tillbaka på det, jag vill lämna det bakom mig o bara minnas det som varit bra, det som är värt att minnas.

Nu är jag inte så naiv att jag tror att hela 2015 kommer att vara guld o gröna ängar, jag är mer realistisk än så. Jag vet att 2015 också kommer att bära med sig ett eller annat tråkigt besked, emotionella kamper av olika slag o bakslag på olika sätt. Det är normalt, inget i livet är guld o gröna ängar. Men det utesluter inte att det ändå kan bli ett alldeles fantastiskt år med många nya minnen att se fram emot o spännande resor o äventyr, såväl känslomässiga som fysiska.

Så det är vad jag gör, jag lämnar 2014 bakom mig utan krönikor o tillbakablickar. Jag ser framåt och tar det nya året en dag i taget!

O med de orden önskar jag er alla ett riktigt gott nytt år! Vi ses igen 2015 ♡

onsdag 24 december 2014

God jul!

Det blev jul i år också 😄

Passar på att önska er alla en riktigt god jul 🌲🍚🍞🍗🍮

fredag 19 december 2014

Andas ut...

Jag är verkligen helt slut, har inte ens gjort hälften av allt jag skulle göra den här veckan... Men, men, det blir fullt upp i helgen då istället ;)

Lämnade ju in bilen idag o guess what, universallambdasonden gjorde susen o Bitchen gick igenom besiktningen :) Pust!
Kan lova att jag va skapligt nervös idag, även om jag visste att det skulle lösa sig med lånebil på ett eller annat sätt så vill man ju helst ha sin egen. Nu kan jag lägga det bakom!
Efter jul ska pärlan piffas lite, sen ska hon bytas in mot en nyare brum som det ser ut.

Jag gillar min bil, men den har gått långt o nu börjar sånt som kostar en massa pengar att fixa att gå sönder o jag kan absolut ingenting själv, o har ingen nära som kan, så då känns det som att en nyare bil kan va en bra idé.
Jag är sugen på sprillans ny, inget tokdyrt eller flashigt, men kanske en Dacia, Kia eller tom Skoda, ska höra mig för om vad som kan va vettigt för mig.
Vore kul med en alldeles ny, känns liksom lite som en once in a litetime grej o varför inte passa på nu, innan man har familj o sånt?!

Jaja, nog om bilen ;)
Den här veckan har varit nästan lika skum, stressig o kaosartad som förra veckan o nu har både kropp o hjärna kvistat iväg på semester tror jag.
Som sagt, helt slut! Ont överallt o hjärnan lever sitt eget trötta liv. Jag sover dåligt fortfarande också men jag tror att det kommer vända efter lite längre ledighet!
Har ju hänt en del på sistone också så det är väl inte så konstigt om jag är slutkörd nu.

I helgen blir det fullt upp, imorrn ska vi till Hoting för att fira lilljul med D's familj o på söndag ska jag göra två olika sorters godis, baka saffransbiscotti, tvätta, städa o förbereda inför avresan på tisdag. Jobb måndag o halva tisdag, sen drar vi söderut :)

Önskar er alla en härlig helg o 4:e advent!

onsdag 17 december 2014

1 vecka kvar

Jepp, en vecka kvar till julafton, en vecka kvar tills vi sitter hos mamma, mätta, trötta o nöjda. En vecka som känns grymt långt bort just nu!

Jag har körförbud på bilen för att firman som skulle fixa den är kass o inte har nån sorts jäkla service. Ska lämna in den igen på fredag o håller mest bara tummarna att de får till det trots att de rätta delarna inte kommer förrän i januari. Tycker fan att de borde kunna fixa en lånebil till mig om det ingen löser sig med min egen, det är ju ändå deras fel att min inte är klar. O värsta fall får jag låna svärmors Subaru, snällt som tusan o skönt att veta att vi kommer att komma iväg som vi ska på nåt sätt.

Det ska bli så skönt att få komma bort lite o att vara långledig. Känns som att jag verkligen behöver det nu...
Trött, less, bitter på livet o allmänt slutkörd, känner mig som en av katternas misshandlade råttor just nu.
Ont överallt o konstant huvudvärk, sover skitkasst fortfarande o drömmer massor av konstiga saker. Men, men, det vänder nog snart!

Saknar kissen Nisse som fan, tycker mig se o höra honom överallt. Saknar att ha honom bredvid mig i sängen o soffan. Saknar hans "muttrande" hur han gick omkring o småpratade jämt. Men mest tror jag att jag saknar hur han alltid, precis alltid, kom o mötte mig i dörren när jag kom hem...

Jaja, allt blir bättre med tiden!
Jag håller ihop, kämpar på o ser framåt!

måndag 15 december 2014

Upp och ner

Vissa dagar är sämre än andra. Just nu är de flesta dagar ganska jobbiga, även om nästan varje dag såklart har en ljuspunkt. Idag är en dålig dag, idag är jag ledsen. Idag känns allt fel, världen är fel, det känns tomt o ledsamt.
Jag saknar min älskade Nisse!

Jag saknar honom hela tiden, glömmer att han inte finns längre, men just idag känns det lite mer.
Jag vill ha min Nisse tillbaka!

lördag 13 december 2014

Mysmonster ♡

Vad skulle jag göra utan er, älskade små kattlingar?
Ni har känt att matte varit ledsen i veckan, hållt er nära o tröstat när hon gråtit över Nisse så att er päls blivit alldeles blöt. Ni har inte brytt er om det, bara låtit matte burra in ansiktet I er päls o snyftat.

Nessie o Liten, ni gör livet lite lättare!
Jag älskar er massor ♡

tisdag 9 december 2014

Minnessida

Jag har skapar en minnessida i Nisses ära, där jag kan skriva av mig och ventilera lite som ett komplement till att skriva här. Att skriva är ett sätt att bearbeta sorg för mig, o jag har nog aldrig sörjt något mer än jag sörjer min älskade katt. Det band jag har med honom är svårt att beskriva i ord, men när jag skriver kan jag iaf få utlopp för lite av det.

Titta gärna in på minnessidan!

Http://www.regnbagsbron.org/7/nisse

måndag 8 december 2014

Loss & emptiness

Känns tomt, konstigt, fel.
Det gör ont, så jävla ont.

Har så svårt att förstå att jag aldrig kommer att få känna din mjuka päls under mina händer igen, aldrig mer får burra in ansiktet i pälsen på din mage o somna till ditt mjuka spinnande.
Fattar inte att du aldrig kommer att möta mig i dörren igen, att jag aldrig mer kommer att få fnissa åt dig när du kommer tassande o småpratar, gnäller på mig för att vattenskålen är tom.
Att du aldrig mer kommer att sitta nedan för mig o stirra förväntansfullt i väntan på att jag ska göra plats åt dig i soffan eller på huvudkudden.

Aldrig mer kommer du att demonstrativt lägga dig tvärs över min resväska när jag ska åka bort, eller min bok när du tycker att jag läser för mycket.
Du kommer aldrig mer att sitta o pipa vid balkongdörren tills jag öppnar den o du kan lägga dig precis vid öppningen o bara njuta av den friska luften.

Jag förväntar mig att du ska komma tassande när som helst o hoppa upp bredvid mig i soffan, att du som vanligt ska sträcka ut dig bredvid mig o pipa så fort jag slutar klia eller klappa dig.
Jag ropar på dig när jag fyller på matt o vatten för att sen komma på mig själv med att du inte finns mer.

Liten letar efter dig. Han o Nessie förstår att nåt är fel, han har förstått i helgen att du inte mått bra, men han förstår inte att du är borta. 
Flera gånger ikväll har han gått o tittat efter dig i buren i gästrummet o ditt lilla hus i vardagsrummet, han undrar varför du inte kommer fram.
Båda känner att jag är ledsen, de håller sig nära. Båda är blöta i pälsen av mina tårar. Ingen av dem protesterar.

Jag saknar dig, livet känns så tomt utan dig. 11 år av ovillkorlig kärlek o tillit bara slut, bara minnen kvar. Letar efter fina foton på dig. Vill ha ett på sängbordet o en förstoring ovanför din bur som du alltid tyckt så mycket om. O du ska förevigas på mig, en tatuering, så länge jag lever ska du vara med mig ♡
Jag älskar dig så fruktansvärt mycket!

söndag 7 december 2014

R.I.P

20030708-20141207
Vila i frid mattes älskade lilla hjärta ♡
Tack för att du alltid funnits där, jag kommer aldrig att glömma dig, du finns för alltid i mitt hjärta.
Älskade Nisse, som följt mig överallt i över 11 år, som varit mitt största stöd igenom allt, som blivit som ett barn för mig. Jag kommer alltid att älska dig!

Vi möts igen på regnbågsbron när det är min tur.
Rest in peace, the biggest love of my life ♡

Sucky sunday...

It seems this year will end by me losing someone I really, truly love....

Min älskade Nisse är dålig igen o nu tycks inte någon medicin hjälpa :( Han ligger bara, tycks nästan ha givit upp. Han stretar emot när vi ska ge honom medicin men förutom det så har han knappt rört sig på hela helgen. Jag har fått i honom lite vatten o minimalt mat men bara när jag satt skålen direkt vid hans lilla huvud.

Jag vet inte vad mer jag kan göra!
Jag ska ringa veterinären imorrn o höra med henne vad hon tror. Kanske kan han bli bättre igen, kanske är det bättre att han får somna in.
Känner mig ledsen o maktlös...

fredag 5 december 2014

Just sayin'

Bilden talar för sig själv, men jag ska ändå skriva av mig lite...

Vi är många som lever med mer eller mindre konstant smärta o värk, som har sjukdomar som inte syns på utsidan eller märks för andra.
Några av oss kan anses vara tjuriga, gnälliga eller frånvarande. Det är inte med flit, vi har helt enkelt bara en sån där dålig dag, vecka eller månad.
I perioder kan vi må hur bra som helst o vara "som vanligt" o andra perioder är det ett helvete att ens ta sig ur sängen.
Missta mig inte dock, vi har oftast ont/mår dåligt även när vi har bra dagar, det är bara det att man "vant" sig o lärt sig hantera det.

Vi är många som lider av en eller flera sjukdomar som tex endometrios, reumatiska besvär av något slag, MS, fibromyalgi m.fl. Vi är många som lider varje dag o vi är många som för det mesta hanterar det så att det inte märks alls i andras ögon.

Igår hade jag en riktigt dålig dag, jag hade mensvärk som i sig nästan gjort mig sängliggande om jag inte hade haft mina värktabletter, på det hade jag vaga känningar av migrän o fruktansvärd värk i rygg, höfter o nacke.
Låter det kul? Nej, inte direkt va?

Så om jag är kort i tonen ibland, verkar stressad o irriterad, lättretad o kanske till o med snäsig så har jag troligtvis en sån där riktigt dålig dag.
Jag försöker att inte låta det gå.ut över andra, men ibland är det svårt.
Så jag ber om ursäkt om jag någonsin snäser åt någon av er utan anledning, o jag kan garantera er att jag kommer att skämmas o få dåligt samvete när det går upp för mig att jag varit otrevlig mot någon som kanske faktiskt inte förtjänar det.
Men tveka inte att säga ifrån om det händer, o va inte rädda för att fråga folk om hur de mår, för det kanske inte är någon som frågar det annars :)

O med det säger jag TGIF o önskar er en trevlig helg :)

onsdag 3 december 2014

Vackra december

Jag gillar december, älskar julen o alla förberedelser. December är verkligen inte min favoritmånad, jag är en äkta sommartjej, men advent, julpynt o julfirande gör ändå december till den vackraste o mysigaste tiden på året.
Tråkigt nog dock så startar jag december med att vara sjuk :(

Gick hem från jobbet vid lunch i måndags för att jag hade så jäkla ont i huvudet o vanliga Alvedon hjälpte inte.
Efter att ha petat i mig lite lunch o vilat en stund började jag frysa så jag skakade tänder o va tokyr.... Tog tempen o hade 38,9 i feber :p Igår låg jag stadigt på 38, 1 nästan hela dagen.
Idag är jag feberfri men känner mig fortfarande yr o allmänt konstig.
Ska iaf jobba imorrn!

Till helgen ska vi till stan o trängas med alla andra som inser att det är dags att fixa alla julklappar nu, o eventuellt gå på bio så jag hoppas att jag är pigg tills dess.

Annars händer det inte mycket här...
Nisse är fortfarande pigg så jag hoppas på att han kan få vara med ett par månader till, jag skulle så gärna vilja att han fick uppleva en sista vår, fantiserar om att jag ska ta med honom ut på nåt mysigt ställe där han kan få sola i gräset o sånt. Men vi får väl se, vill inte ta ut nåt i förskott.

Själv väntar jag på en kallelse till Reumatologimottagningen i stan som bör komma inom 2 månader, skönt att få en riktig utredning! O nästa vecka ska jag till kvinnomottagningen för att skrapa bort cellförändringar (hade ju det för 3 år sen också men då tog de bara extra prover, nu ska de tas bort helt), mindre kul såklart men det går nog bra.
Tjejerna följer med som moraliskt stöd o kör hem om jag inte klarar av det själv.

Jaja, nog om det! Snart jul, o den ska firas hos mamma i år! Jag ska stå för godiset o tänkte göra olika praliner med det fina setet jag fick förra julen.
Gillar att förbereda inför jul så det är det jag koncentrerar mig på nu :)

Annars är allt som vanligt, o jag hoppas detsamma gäller er!