fredag 28 februari 2014

Bättre sent än aldrig?

Fredag, o jag är trött, som vanligt alltså ;-)
Har haft en lugn o skön kväll i min ensamhet, käkat, slappat, tränat, dejtat spikis, slappat lite mer, tagit ett varmt bad o slappat ännu lite mer. Sitter just nu o väntar på att D ska komma hem från jobbet så vi får en liten, liten stunds fredagsmys, bättre en liten stund sent på kvällen än inget alls, right? Lite så tänker jag ;-)

Happy friday :-)

torsdag 27 februari 2014

Kämpar i motvind

Ja, just nu känns det så, som att vad jag är gör blir det inge bra. Ställde mig på vågen imorse i hopp om att efter flera veckors skötsamhet ha gått ner nåt litet gram iaf, men nej, jag har gått UPP 2 kg :-( Jag blir faktiskt lite ledsen, o lite bitter...
Varför går jag inte ner o varför minskar inte mitt midjemått när jag både äter bra o tränar?!

Ok, så jag får väl lägga i en högre växel då! Inga sötsaker eller andra onyttigheter alls från o med nu, öka på träningen och ja, vad mer kan jag göra? Har ni några bra tips? För jag mår inte bra av att väga för mycket, min kropp orkar inte bära på några extrakilon, min hälsa blir bara sämre och jag vantrivs med mig själv. Så vill jag inte ha det, det är inte jag!

onsdag 26 februari 2014

I min lilla bubbla

Denna dag har helt o hållet spenderats i min egen lilla bubbla. Trött, ont, en aning less i största allmänhet o känner mig som en stor boll. Varför? Det är den tiden i månaden :-P Så jag stänger in mig i min bubbla, stänger av allt jobbigt o plöjer fram som en miniångvält, för det funkar för mig!

Nu när jag kör min detox vill jag inte äta några värktabletter, så jag får hitta andra sätt att lindra. Att röra mig lite mer, stå upp stundvis o ta en liten runda runt kontoret hjälper, varm dryck (tex te) gör att jag slappnar av o resten får jag försöka stänga av med ren vilja o envishet, vilket är lite lättare i teorin än i praktiken så nu är min energi officiellt slut o bubblan börjar läcka in luft. Tur att det snart är läggdags o att D är hemma o hjälper mig att tänka på annat!

Detoxen verkar för övrigt funka rätt bra. Jag är trött o mina eksem har blommat upp, men det brukar vara så för mig när kroppen jobbar med att göra sig av med onödigt överflöd o få ut alla gifter så jag ser det som ett positivt tecken. Jag tränade måndag o tisdag (plus promenix i slowmotion på friskis igår), idag vilar jag o sen är det promenixdags imorrn, träning o gärna fler promenixer resten av veckan. Känns skönt att komma igång ordentlig igen efter alla virusar! Jag tappade ju så mycket när jag blev sjuk, så även om jag ätit vettigt o rört på mig så mycket jag kunnat har det inte gett nån som helst effekt, nu hoppas jag på att komma tillrätta med mina rutiner igen o återgå till min 10kg lättare o mer välmående kropp, den jag hade för bara 6-8 månader sen alltså ;-)

Mycket gnäll från mig nu! Jag ber om ursäkt för det o lovar att försöka vara lite mer av mitt positiva jag framöver. Men om någon frivillig själ vill adoptera mitt klena immunförsvar, mina kassa o ömma leder och/eller en släng av endometrios, hojta till så löser vi det ;-)

tisdag 25 februari 2014

Minifot

Jag skulle behöva ett par nya dojjor, ett par lite snyggare men vettiga vardagskängor. Kollade lite i Sundsvall men eftersom jag inte fått lön än letade jag inte så seriöst. Så idag efter jobbet tänkte jag att det va läge att kolla in skoaffären här på byn!
Sagt o gjort, jag svängde förbi där när jag gick hem o de hade jättemycket snyggt, som vanligt. Det är bara ett problem, jag har för små fötter!

Rean hade ingenting i min smak i mindre storlek än 38 o nåt till ordinarie pris fanns inte :-( Jag har 35-36 i skor o det är faktiskt ett problem! Det finns inte så mycket snygga o bra skor för mig... Jag får väl leta på barnavdelningen istället!
Synd dock när man verkligen bestämt sig för att kosta på sig nåt ordentligt o så finns det inte.

Jag kan ju förstås kolla på nätet, men det är så svårt när man inte vet hur de är. Jag har både känsliga fötter o ledproblem som gör att jag måste vara noga med vad jag stoppar baktassarna i o det är ju lite svårt att se på en bild på datorn om det är vettigt eller inte. Men, men, jag funderar på att kika runt lite iaf! Brandos tex har ju en del märken man är bekant med o vet är bra, vi får väl se hur det blir.

Jag trivs bra här i Jämtlands skogar, men visst finns det vissa nackdelar med att bo på vischan ;-)

måndag 24 februari 2014

Detox

Det kändes som att det är dags för en ny detox! Va ju ett tag sen sist o jag tycker verkligen att jag mår bättre av att rensa ut systemen med jämna mellanrum, jag blir piggare o får rutin på matvanor mm. Men den här gången testar jag nåt nytt!

Jag håller fast vid MethodDraine, jag gillar deras detox, men den här gången testar jag express-detox!
Då kör man i 7 dagar istället för 20, o även själva drycken är annorlunda. Istället för en stor flaska med mått där man ska mäta upp 12 ml i 1,5 l vatten o dricka under dagen kommer den här varianten i små provrör om 15 ml som blandas i ett stort glas vatten som man dricker på morgonen. Gissar att det är mer koncentrerat än den jag brukar köra o det ska bli spännande att se vad jag får för effekt. Första dagen idag o det känns fint än så länge iaf :-)

Har även tagit lite andra beslut idag som förhoppningsvis ska förbättra min allmänhälsa lite framöver. Sämre kan det förhoppningsvis inte bli iaf ;-) Med lite tur märker jag skillnad redan om nån vecka, men det kan nog ta längre tid än så... Kroppen behöver väl återhämta sig o sånt.

Ja, det va väl allt från mig idag!
See ya :-)

söndag 23 februari 2014

Hemma

Hemma o har myst ner mig i soffan med D för lite söndagsmys. Har haft en kanonfin helg med mamma i Sundsvall, god mat o dryck, fint hotell, lite shopping o bästa sällskapet. Härligt att få lite egentid med mamma <3

Skönt att komma hemifrån en sväng, en helg sådär är alldeles lagom. Man hinner få lite hemlängtan o lagom med distans från allt. Nu är jag redo för en ny vecka efter en god natts sömn i min egen säng bredvid D o en eller annan katt :-)

torsdag 20 februari 2014

TBT

Torsdag igen, nu går tiden sådär fort igen ;-)
O torsdag innebär ju såklart throwback Thursday! Veckans bilder är, som vanligt, inte så himla gamla, men de känns passande just idag! Drinken är en Frozen Strawberry Daquiri som slank ner på båten till Tallinn (121230) o den andra bilden gestaltar en liten fältharebebis som mamma hittade på landet när jag va där i maj förra året.

Varför just dessa bilder? Jo, för att imorrn ska jag fara till Sundsvall o där ska jag bo på hotell med mamma hela långa helgen :-D Så harungen är för att det är ett minne från när jag varit hos mamma och drinken symboliserar trevliga resor, vilket jag ser mycket från emot just denna helg!

Gissar att jag inte kommer att blogga nåt på ett par dagar nu så jag passar på att önska er en riktigt trevlig helg sedan idag! Have a good one :-)

onsdag 19 februari 2014

Mitt i veckan

O vilken härlig dag det har varit! Fint väder igen, sol o blå himmel, det är min melodi det ;-)
Hade visserligen en grym huvudvärk första halvan av dagen, men den släppte efter lunch.

Fick massor gjort på jobbet idag, allt flöt på som det skulle för en gångs skull. O som grädde på moset tyckte chefen att vi skulle inviga det nyrenoverade fiket på Ica så vi fick en härlig extra rast med gott fika. Mycket trevligt :-)

Är fortfarande väldigt trött efter alla jäkla virus o magen kommer det ta ett tag att få ordning på, men ikväll har jag iaf orkat köra ett riktigt träningspass för första gången på två veckor, grymt skönt! Har småplockat lite här också men nu är orken slut så nu sitter jag i soffan o kollar ikapp lite av The Walking Dead, har missat typ 7 avsnitt...

Imorrn är det torsdag (duh) o då är min fina D ledig på kvällen så då ska jag umgås lite med honom, packa o förbereda inför avresan på fredag o rasta dammsugaren en sväng. Tänk, jobbar bara till 13 på fredag, hem o kasta i mig nå krubb o sen, ca 3 timmar senare, får jag krama om mamma igen :-) O dessutom får jag ha henne för mig själv hela helgen!
Precis vad jag behöver just nu, en liten tripp härifrån o lite egentid med mamma <3 O alldeles lagom med en helg också, hinner få lite lagom hemlängtan o sakna D men det blir inte överväldigande. Perfekt helt enkelt!

Förresten, jag vill fortfarande gärna ha tips på vad jag kan göra för att förbättra ditt immunförsvar lite, kommentera gärna om ni har några bra knep :-)

tisdag 18 februari 2014

Typiskt

Tänkte passa på att kolla på de senaste avsnitten av ett par serier via datorn medan tvättmaskinen dundrar på, men vi har inget internet så det sket sig :-P
O dammsuga vardagsrummet kan jag inte heller göra, för tvättmaskinen går o proppen far om jag använder nåt av de uttagen som behövs till dammsugaren. Toppen!

Jag antar att jag får ställa mig o diska lite istället då ;-)

måndag 17 februari 2014

En måndag

Strålande väder ute idag, solen har varit framme hela dagen, blå himmel o riktigt skönt ute. Synd att det är näst intill mörkt när man slutar jobbet så man inte hinner njuta av det, men fick ett litet smakprov när jag gick hem på lunch iaf :-)

Mår lite bättre idag, men magen gör ont. Måste vara försiktig med vad jag äter nu o har skorpor i skrivbordslådan så jag inte blir hungrig o får mer ont. Känner mig ändå mycket piggare idag o det är ju alltid något! Förhoppningsvis orkar jag göra lite nytta den här veckan o komma i fas igen. En dag i taget!

söndag 16 februari 2014

Skum

Känner mig skum idag, huvudvärken är kvar men nu tror jag att den börjar ge sig efter en alvedon, en massa vatten o en liten skvätt kaffe med massor av gräddmjölk i (kaffe är ju inte jättebra vid magkatarr, så jag försöker undvika det). Magen gör ont, precis hela mittsektionen av mig gör ont, men jag kan iaf äta!

Gick o la mig runt 23 igår, läste en stund o sen somnade jag o sov som en stock till 10, urskönt! Önskar dock att jag hade mer energi, det är så mycket jag skulle vilja göra men jag känner mig slut o svag, varje gång jag försöker göra nåt blir jag bara yr.

Gnäll, gnäll ;-) Men det blir så ibland! Jag är så grymt less på att vara klen på olika sätt, jag vill bara leva o vara glad! Jag vill orka hålla ordning här hemma, jag vill orka träna o jag vill orka göra saker. Men det gör jag inte...

Jaja, runt 17 ska jag köra till Hoting, hämta D o hälsa på hans föräldrar! Det ska bli trevligt, jag gillar dem o trivs bra där, o det ska bli skönt att komma ut en stund o träffa lite folk :-)
Den här kommande veckan måste jag vara försiktig med vad jag stoppar i mig o noga med att äta ofta o lite så jag inte blir sämre, förhoppningsvis hjälper medicinen fort så att jag även orkar komma igång med träningen igen. Just nu känns det som att varje gång jag kommer in i träningen o motionen så blir jag sjuk, men jag tänker inte ge upp! Jag är övertygad om att fysiska aktivitet kommer att hjälpa i längden så det är bara att kämpa på :-)

O på fredag ska jag ju köra till Sundsvall o möta upp mamma för en helg där med henne, det ska bli så himla kul!

Nu ska jag ge mig fan på att bli frisk o må bra o sluta gnälla ;-)

lördag 15 februari 2014

Nu får det va nog!

Jag är så grymt less på min kropp! Ännu en lördag som spenderas i ensamhet i soffan för att det är nåt jäkla fel på mig, nu får det väl ändå vara nog?!

Sov jättedåligt inatt, vaknade flera gånger o hade svårt att somna om pga rygg o magont. Vaknade vid 7 sista gången o hade så ont att jag fick tårar i ögonen, efter en stund kom jag på att det kändes som magkatarr o gick upp o tog en novaluzid i hopp om att det skulle hjälpa. Efter 20-30 min gav jag upp, klev upp igen o tog en omeprazol, men det hjälpte inte heller. Fick bara mer o mer ont o till slut började jag kräkas :-( Spydde flera gånger, tills det inte fanns mer kvar att få upp o kröp sen ner i soffan.
D tyckte jag skulle testa att dricka lite grädde, det är snällt när fot svider i magen o jag gav det en chans. Fick i mig några matskedar grädde under ca 20 min o när jag märkte att jag fick behålla det drack jag lite, lite gräddmjölk. Tack o lov lindrade det lite, jag somnade om med katterna på soffan o efter nån timmes slumrande där gick jag tillbaka till sängen o fick sova nån timme till.

När jag vaknade o klev upp mådde jag bättre, men långt ifrån bra! Jag kände mig yr, hade fortfarande ont o huvudet dunkade, men jag fick i mig lite mer gräddmjölk, lite vatten, ett kex o efter ett par timmar lite nudlar.

När jag märkte att jag fick behålla allt jag fick i mig o kände mig lite bättre packade vi ihop D's grejer o jag skjutsade honom till Backe. Vi kom iväg ett par timmar senare än planerat, men han fick ju komma iväg iaf!
Jag kom hem runt 15:30-16 nån gång o sen dess har jag legat i soffan. Jag har fått i mig lite fiskbullar, yoghurt o nästan en liter proviva, o vatten såklart. Men magen gör ont, jag mår illa o har fortfarande huvudvärk, förmodligen pga dagens start.

Jag är så evinnerligt jäkla trött på det här! Jag vill ju bara få må bra o vara frisk :-( Ska det verklige behöva vara för mycket begärt?

Men nu är det som det är, så det är väl bara att anpassa sig! Snäll mot magen mat i några veckor, omeprazol morgon o kväll nån vecka o sen ska det väl va ok igen.
Hoppas jag orkar träna imorrn dock, tappar ju så himla mycket av det när jag är sjuk, trött o slut hela tiden...

Fler som har magkatarr? Vad gör ni för att lindra det o har ni några bra tips på hur man får sova på nätterna utan medicin?

fredag 14 februari 2014

Kära hjärtanes :-)

Alla hjärtansdag idag, gissa fredagstemat ;-) Japp, kärlek <3
O jag då, som inte direkt har några gulliga kläder som får en att tänka på sånt? Jamen jag har gjort mig lite extra fin i svart klänning med rosett på och prickig kavaj, sminket går i lila/ljusrosa o jag har gjort en alldeles egen accessoar, ett hjärta med hjärtan på som jag bär runt halsen. Fint va?

Bilderna är på mitt ursnygga halsband (ok, ursnyggt kanske är en liten överdrift) o på chokladen mitt <3 fick tillsammans med en nalle och en kort av mig på lunchen idag.

Önskar er alla en härlig alla hjärtanskväll! Men glöm inte, den ni älskar idag förtjänar lika mycket kärlek och uppskattning imorrn :-)

torsdag 13 februari 2014

TBT

Vi fortsätter väl med throwback Thursday va? Bjussar idag på två, enligt mig, fina bilder från 2012. En från den vackra skogen som omger större delen av Mörrumsån i Blekinge där jag är född! Precis som bilderna jag bjöd på förra veckan så är detta ett semesterminne jag delar med lillebror o M. Vi körde tillsammans ner till Skåne för att hälsa på pappa o på vägen hem stannade vi på hotell i Mörrum en natt, visade M vart vi kommer ifrån o återupplevde lite barndomsminnen. Superkul :-) Jag hoppas att jag o D kan göra nåt liknande framöver, vore kul att visa honom vart jag är uppvuxen!

Den andra bilden är från Prag, en vacker katedral på andra sidan Karlsbron från 1500-talet om jag minns rätt. Jag fick en weekend i Prag av min kära mor i 30-årspresent o att få dela den helgen med henne är ett av mina bästa minnen! Vi hade en helt otrolig helg i en helt fantastisk stad :-)

O givetvis hamnar bilderna som vanligt i motsatt ordning, det får vi leva med ;-)

Nog om det! Det vart lite ändrade planer för mig imorgon! Min älskade D bestämde sig för att han till vara hemma med mig på alla hjärtans dag, så han åker inte förrän på lördag :-D Japp, det gjorde mig väldigt glad o faktiskt lite rörd, det är ju jättekul att han prioriterar att vara med mig på vår första alla hjärtans dag tillsammans <3 Jag vill att han ska välja själv o göra det han mår bäst av, så det känns såklart ännu bättre att han väljer mig då :-)

Jaja, nog om det! Ha en skön torsdag kväll hörni :-)


onsdag 12 februari 2014

Piggare

Mycket piggare idag, äntligen! Inte direkt pigg, det vore ett overstatement, men jag känner mig mycket bättre ;-) Ingen feber idag, det har släppt lite över bihålorna och kroppen börjar sakta återgå till sitt normala tillstånd av mestadels hanterbar värk. Det innebär att jag kan återgå till jobbet imorrn, yay :-)
Nu håller vi tummarna att jag fortsätter bli bättre o att jag får vara frisk ett tag!

D är ledig ikväll, skönt! Han håller just nu på att fixa middag till oss, skönt att slippa laga mat själv varje dag :-) Han är bra på att laga mat, oftast när han är ledig hjälps vi åt med sånt o det blir alltid kanon! Men idag är jag lat o fortsätter återhämta mig i soffan medan han fixar.
Vi har varit på dollar o på byn en snabbis, skönt att komma ut lite o få saker gjorda som jag hade planerat att göra i måndags egentligen. Lagom ansträngande också att fladdra ut i en halvtimme, miljöombyte, en gnutta frisk luft o se lite folk, vet inte om jag hade orkat mycket mer idag.

Längtar faktiskt tillbaka till jobbet nu, ska bli skönt att träffa alla kollegor o återgå till att försöka skapa o komma iordning med nya rutiner. Skönt att komma hemifrån o göra nytta! Jag är glad att jag blev frisk relativt fort den här gången...

Helgen då? Det är ju alla hjärtans dag på fredag <3 Hur firar ni?
Själv ska jag slappa hemma, äta nåt gott, mysa med mina katter o bara pyssla om mig själv. D ska bort, till en vän han inte träffat på länge o blir kvar där till lördag eller söndag så jag blir gräsänka hela helgen. Lite trist såklart, men jag tycker ändå att han ska fara! Jag far ju till Sundsvall helgen efter o han måste ju också få träffa sina nära o kära själv ibland o just denna helgen är den enda som passar de allihop o då blev det så.
O det gör egentligen ingenting, vi tycker ju inte mindre om varandra bara för att vi inte firar alla hjärtans ;-)

Nu ska jag läsa ett kapitel innan maten o sen ska jag ställa iordning lite inför morgondagen!

tisdag 11 februari 2014

Ännu en dag i soffläge

En liten gnutta piggare idag, men fortfarand feber, värk o tryck över bihålorna. Känner mig helt slut, som en urvriden, gammal disktrasa. Helt okul faktiskt! Men inte mycket att göra åt tyvärr...

Eftersom jag inte har ork till nåt ligger jag i soffan o läser, reser mig enbart för att gå på toa, fylla på temuggen, få i mig nåt att äta eller ladda mer vatten. O jag orkar inte läsa sånt som jag brukar läsa heller (just nu håller jag egentligen på med 5:e boken i Game of Thrones-serien) så högg jag in på Pretty Little Liars-serien, en väldigt lättläst bokserie!
Jag har ju sett alla avsnitt av tv-serien som kommit än så länge, så de här böckerna är perfekta att slöläsa när man är av banan. O de är faktiskt ganska bra, för att vara en tvättäkta tonårsserie! Jag har just påbörjat bok 3 av de 8 jag har köpt än så länge, läste ut första boken igår o andra för nån timme sen, lättläst va ordet. O givetvis läser jag dem på engelska, som vanligt ;-)

Mamma ringde för nån timme sen också, skönt att få lite "sällskap" en stund, o det får mig mest alltid på bättre humör att prata bort en stund med henne! Älskade mamman <3 O nästa fredag får jag äntligen träffa henne igen också :-D Då ska hon o jag spendera helgen i Sundsvall, bo på hotell o mysa, bara hon o jag. Om jag längtar? Gissa tre gånger ;-)

Ja, så ser det ut för mig just nu! Trist utsikt, inget sällskap (alla kattlingar tycks ha gått upp i rök), dålig tv o lättlästa böcker. Yay :-P Måtte jag bli frisk fort!!

måndag 10 februari 2014

Lonely...

Visst får man känna sig ensam o tycka lite synd om sig själv när man ligger hemma sjuk? Jag gör iaf det... D jobbar o slutar inte förrän 23, o han jobbar imorrn också, så ensam är vad jag är just nu o det är inge kul alls. Trots ipren mår jag sämre nu än tidigare o jag känner mig grymt ynklig. Tur att det går fort att göra te när man har vattenkokare o tur att jag beställde de första 8 böckerna ur Pretty Little Liars-serien så jag har nåt att göra, de är så lättlästa att jag läst ut första boken idag o börjar med andra nu, o då har jag sovit nån stund här o där under dagen.

Men att bli lite ompysslad skulle inte ha varit helt fel just nu faktiskt...

Uppgiven

Japp, just nu känner jag mig mer än lite uppgiven...
Jag mådde inte toppen igår, men eftersom jag vilat hela helgen hade jag hoppats på att vara frisk idag. Så blev det inte :-( Gick till jobbet imorse, hann jobba i ca en halvtimme innan jag kände att jag gatt ta en Alvedon o hoppades att den skulle göra susen, men strax efter 11 fick jag ge upp o gå hem.

Feber fortfarande, tryck över bihålorna, ont i hela kroppen o mår allmänt skit. Det suger!
2 veckor har jag jobbat sen jag va sjuk sist, 2 ynka jäkla veckor, det är ingenting! Jag är så jäkla less på att bli sjuk jämt...

Jag vet att jag förmodligen borde acceptera att det är så det är för mig, att mitt immunförsvar är väldigt klent o jag alltid kommer att bli sjuk ofta, men jag VILL inte acceptera det! Jag vägrar acceptera att jag, månad efter månad, ska behöva utså allt det innebär att vara sjuk. Fysiskt nederlag, ekonomiskt bortfall, att hamna efter på jobbet, det är inget jag tänker luta mig tillbaka o bara låta vara, inte en chans. Jag är less!

Jag kanske inte kan förändra det, men jag tänker då fan inte sluta försöka! Jag ska kämpa emot för allt jag har i resten av mitt liv, kanske, kanske, kan det innebära ett par veckor mindre i sjukfrånvaro per år iaf... Jag gör mitt bästa för att äta rätt, röra på mig o ta hand om mig själv o jag försöker att peta i mig alla tänkbara nyttiga tillskott som vitaminer, antioxidanter, järn o liknande. Vad mer kan jag göra?
Tips emottages tacksamt!!

lördag 8 februari 2014

Vadå helg?

Min kropp tycker iaf inte att jag ska ha en produktiv helg, eller en social sådan heller för den delen :-/
Nej, min kropp tyckte tydligen att denna lördag va ett ypperligt tillfälle att släppa loss lite värk, feber, halsont o annat skit. Jag håller inte med min kropp, men jag kryper ner i soffan, petar regelbundet i mig Ipren o fogar mig som en duktig sjukling.
Kul helg, jodå :-P

Tack iaf till er två som tog er tid att läsa och kommentera gårdagens inlägg! Sms eller kommentar på bloggen va vilket som, men jag blev glad av er feedback <3

Hoppas ni där ute har en lite roligare lördag än mig ;-)

fredag 7 februari 2014

Andras perspektiv

Återkommande ämne i min blogg ;-)
Jag är o har alltid varit väldigt fascinerad och intresserad av det där med hur olika människor uppfattar både varandra och olika saker/händelser o nu behöver jag er hjälp!
Jag skulle så himla gärna vilja se mig själv ur andras perspektiv, både hur andra tycker att jag ser ut och, framförallt, hur jag uppfattas som person!

Så, snälla läsare, do me a favour! Offra ett par minuter av er tid och skriv en kommentar om hur Ni uppfattar mig :-) Jag vill veta både positiva och negativa uppfattningar och gärna både från de som känner mig, från er som är ytliga bekanta och totala främlingar!

Jag är otroligt nyfiken på era svar och lovar att ta till mig både kritik och eventuella komplimanger, så länge det är konstruktivt ;-)

Kommentera järnet nu ;-) O ha en grymt trevlig helg sen också!

torsdag 6 februari 2014

TBT

Jag hakar väl på trenden med throwback Thursday jag med, kanske inte kommer att komma ihåg det varje vecka men nån gång ibland iaf. För lite kul är det ju ändå med gamla bilder, eller hur?!

De två bilder jag bjuder på idag är visserligen inte jättegamla men de är ändå lite kul tycker jag. Den ena är tagen 2012-12-29, i hytten som jag, lillebror & M bodde i på Tallinnbåten, jag provar lillebrors keps o den passar verkligen inte mig ;-)
Den andra är tagen dagen efter, i Tallinn, o den tycker jag av nån anledning är superkul! Jag ser inte alls ut som mig själv, men det finns vissa likheter med Miss Piggy ;-)

Den resan va jätterolig, jag hoppas det blir mer sånt framöver o då tillsammans med D också :-)
Vi hade kul på båten, trevligt i Tallinn o va lagom trötta när vi kom hem till dem på Värmdö på nyårsafton.

Ja, det va väl allt jag hade idag tror jag :-)

onsdag 5 februari 2014

LCHF

Är det bara jag, eller känns det som att LCHF-trenden har tagit omtag?
Tycker mig se en massa inlägg här o var med folk som följer den dieten...

Jag har själv testat, o det är verkligen mycket god mat! Tyvärr funkade det dock inte så bra för mig då det dels blir väldigt fett o dels är det väldigt mycket mejeriprodukter. Min mage skrek nej efter ett par veckor, vilket är synd för, som sagt, det finns mycket god mat!

Men när det, som för mig, inte funkar i längden, ja då kan man ju hämta inspiration o sno de delar som passar en själv o hitta sin egen stil.
Jag hämtar mycket inspiration från både LCHF och GI, GI-metoden funkade riktigt bra för mig när jag körde den på heltid men jag vill ha lite mer kolhydrater i min kost.
Personligen tror jag på "lite av allt", det där med måttliga mängder ni vet, så en kombo av dessa två tillsammans med inspiration från andra håll o en gnutta mer kolhydrater är det som funkar bäst för mig :-)

Men om vi går tillbaka till just LCHF, det finns ju väldigt blandade studier kring detta. Vissa forskare/läkare hävdar att det är ett toppenbra alternativ medan andra anser att det innehåller för mycket fetter o kan skada hjärtat. Vad ska man tro på när man själv letar efter den bästa metoden för att gå ner i vikt o leva ett hälsosammare liv? Mitt åsikt är; dig själv! Lyssna på din intuition, testa det som låter som nåt du kan trivas med på sikt, prova dig fram tills du hittar något du verkligen mår bra av inifrån o ut. För det är väl ändå det som är viktigast, att DU mår bra?

Vad tror ni? Och har ni några bra tips o erfarenheter att dela med er av?

tisdag 4 februari 2014

Sojaprodukter vs lokalproducerat kött

Det verkar vara inne just nu att äta sojaprodukter såsom tofu och Quorn istället för kött, jag har sett jättemånga inlägg om det de senaste veckorna. Så jag tänkte dela med mig lite av mina funderingar om det och om lokalproducerat i allmänhet.
Jag tillhör den kategori människor som väljer kött, dels för att det är gott men även för att det är bland det mest miljövänliga vi kan äta om vi köper det som är närproducerat!

Vad många inte tänker på är att soja inte finns i Sverige, det importeras från andra sidan jorden (Sydamerika eller Asien oftast), vad tror ni att den frakten gör mot miljön? Dessutom är det ofta väldigt besprutat, inte heller så snällt mot miljön.

Jämför det med våra glada kor och grisar! Vi har på det stora hela väldigt bra djurhållning i Sverige, de får beta på sommaren o bor under vettiga förhållanden. Vårt kött är inte behandlat, våra djur blir inte matade med konstiga gifter o de behöver inte fraktas över hela världen för att hamna på våra middagsbord. 
Och för oss som kanske är lite väl djurvänliga ibland o gärna vill att djuren ska få leva, tänk på det här;
Kor som mjölkat klart är det väl bättre att äta upp än att bara låta gå till spillo? Det tycker då jag iaf!

Inget illa ment mot vegetarianer, ni som inte gillar eller vill äta kött ska inte tvingas till det heller. Det jag menar är att man kanske ska tänka en gång extra innan man väljer tofu framför svensk fläskkotlett, vad är egentligen snällast mot djur o natur? I de flesta fall är lokalproducerat det bästa alternativet!

Jag säger inte heller att alla ska bojkotta sojaprodukter, alla får äta vad det vill!
Nej, det jag vill få fram är att folk i allmänhet borde läsa på bättre om det de äter, vart det kommer ifrån och hur det tillverkas och blir behandlat.
Vi är fruktansvärt omedvetna och opålästa om vad vi köper och äter, vi väljer det billigaste istället för det bästa (bästa för både miljö, djur och egen hälsa).

Ett annat bra exempel på okunskap är att folk köper tex danskt fläskkött för att det är billigt. De stackars grisarna när fruktansvärt dåligt under sina korta liv, de har det verkligen inte bra och om vi köper det köttet så uppmuntrar vi danskarna att fortsätta producera halvdant kött av misshandlade djur och vi uppmuntrar våra handlare att ta hem skiten. Samma sak med mejeriprodukter, köp svensk mjölk, yoghurt och grädde, inte importerat.

Det importerade kanske är nån krona billigare, men är det verkligen värt det när vår miljö, vår hälsa och vår framtid står på spel? Vad tror ni händer med Sveriges bönder, som behandlar sina djur med respekt, om vi väljer billig, dålig mat från andra länder istället? O vad tror ni händer med vårt vackra land om våra bönder försvinner? Värt att tänka på tycker jag...

Lite åsikter och funderingar från mig idag, kommentera gärna om ni funderar på nåt eller tyck till rent allmänt :-)

lördag 1 februari 2014

Omotiverad

Japp, det är en sån dag idag... Ingen lust eller ork till nånting :-P Har legat i soffan o spelat död nästan hela dagen, kollat på hjärndöda serier, gosat med katter, umgåtts med D o bara varit. Känner mig trött o less, orkeslös o omotiverad, har ont i mest hela kroppen o samtidigt känner jag mig rastlös o uttråkad. Lejsamt att inte orka nåt när man är ledig! Men det går nog över snart.

Äntligen är januari över, vi går mot ljusare tider! Februari kan också va en trist månad men den går så fort att det inte gör nåt. Om tre veckor ska jag dessutom göra nåt jättekul så jag har ju nåt att se fram emot!
Jag är rätt säker på att min nuvarande håglöshet beror på att det är så mycket på jobbet faktiskt, o då vet jag ju med säkerhet att det snart är över!

O nu, vad ska jag hitta på nu? Det är bara skit på tv, D använder datorn o jag har ingen film jag känner för att se... Tar nog o läser lite, det brukar ju funka!

Vad gör ni ikväll då? Kollar Mello?