fredag 28 juni 2013

Freeedag :-D

Och fredag innebär ju givetvis nytt fredagstema! Denna vecka va temat CMYK (cyan, magenta, gul och svart). Jag kan inte riktigt förklara, jag är ju ekonom o inte grafiskt kunnig för fem öre, så om ni vill veta mer kan ni söka på google eller Wikipedia ;-)

I vilket fall, fredagstema -I nailed it! ;-)

Ni som känner mig kan gissa er till hur bekväm jag känt mig idag, o ni som inte känner mig, jag använder sällan färg på mina kläder och om jag gör det så är det rött (eller möjligen turkos eller lila) och då i kombination med svart. Svart dominerar min garderob;-)
Mina kollegor blev en aning överraskade när jag, av alla människor, satte temat på pricken. Jag har fått mer än en kommentar i stil med "jag trodde inte att du hade nåt så färgglatt i din garderob", haha.

Så, jag har känt mig som en clown hela dagen, men det bjuder jag på!




tisdag 25 juni 2013

Trött men rastlös

Trött som tusan, som vanligt, men ovanligt rastlös! Sitter i soffan o dricker lite kaffe på maten, har veckohandlat, bokat om min tvättid (söndag 7-14 kändes inge lockande) o ska dammsuga, skura toaletten o diska i väntan på att D kommer hem. Tänk att jag saknar honom så att jag håller på att spricka trots att vi knappt varit ifrån varanda i ett dygn!

Katterna kutar runt fötterna på mig o är megasociala, men de lär ju gå upp i rök så fort dammsugaren kikar fram ;-) Blir alltid lika full i fniss över deras reaktioner på den där maskinen, att de inte vänjer sig?! (eller är det jag som dammsuger för sällan kanske ;-)) Jaja, de är bra härliga mina små liv <3

Gick en rejäl promenix på friskis idag, skönt i sommarvärmen :-) Hoppas det här vädret håller i sig nu! Jag behöver sommar, speciellt de dagar D kommer att jobba framöver, jag får så mycket mer gjort när det är fint väder. Jag påverkas ju väldigt mycket av vädret, o även om jag sällan blir deppig av regn nu för tiden så blir jag ändå mer nere än vanligt o kurar helst ihop mig i soffan. Jag får med andra ord inte mycket gjort alls när det regnar ;-)

Jaha, ännu mer onödigt dravel från lilla mig ;-) O nu får det va bra för idag, dags att faktiskt göra lite nytta!

måndag 24 juni 2013

Nedräkning?!

Nja, det är väl kanske lite tidigt att börja räkna ner till semester redan nu, jag ska ju jobba två veckor till efter denna. Men lite smått har jag omedvetet börjat räkna ner ;-) Längtar verkligen efter semester, dels för att det verkligen känns som att jag behöver den, jag har ju ett par långa o tuffa år bakom mig nu. Men delvis, o mestadels, längtar jag efter allt roligt jag ska göra på semestern i år!

Dunder inleder min semester även detta år, trots att jag har semester en vecka senare än vanligt. Efter det blir det några lugna dagar hemma, kanske lite fika med goa vänner, sol, bad, promenader o nån joggingtur innan jag o D drar iväg på en roadtrip norrut i ca en vecka. O så ska vi ju fara söderut i några dagar o hälsa på mamma, träffa lillebror o gå på stan o kolla in ett o annat museum i storstan. O så har jag ju lite mer än en vecka hemma, helt utan planer (än så länge) innan jag börjar jobba igen i mitten av augusti. Japp, jag längtar o räknar ner trots att det är flera veckor kvar :-)

Idag flexade jag en stund från jobbet för att hinna fara in på granngården o köpa kattmat, blir som lite billigare än Ica ;-) Sen skjutsade jag D till Hoting där jag blev bjuden på käk o kaffe innan jag körde hem igen för att göra lite nytta. Väl hemma gick luften ur mig fullständigt, så nå väldigt mycket nytta vart inte gjort i vanlig ordning;-) Rengjorde missarnas låda ordentligt o betalade räkningar, det va väl ungefär vad orken räckte till! Det innebär att jag har en massa att göra imorrn istället, så jag tänkte testa att lägga mig i tid ikväll så att jag kanske är lite piggare imorrn. Vi får väl se hur det går, hehe ;-)

Behöver dammsuga, plocka iordning här hemma o skura badrummet, inget som tar speciellt lång tid om jag bara kör igång. Men har jag väl fastnat i dödläge, som jag såklart gjorde ikväll, så är det liksom kört. Så imorrn har jag bestämt mig för att jag ska sätta igång direkt när jag kommer hem, innan jag käkar middag, så kan jag med gott samvete sen spendera kvällen i soffan om jag känner för det ;-) Skönt att bo själv ibland, det är ju helt o hållet mitt eget problem om saker inte blir gjorda, ingen annan än jag själv blir drabbad om jag inte orkar göra det jag borde. O det ser inte så bedrövligt ut här nu heller egentligen, men det skadar ju inte att hålla efter!

Ja, o så må jag ju fixa nå blommor o plantera i min nyförvärvade blomlåda o parkera ut det på balkongen! Är väl lite på tiden att fixa sånt nu;-)
Men, jaja, nog med dravel för idag ;-)

XoXo

söndag 23 juni 2013

Min midsommarhelg

Min midsommarafton va toppen på alla sätt o vis, om vi bortser från de 700 myggbett som infunnit sig på mina ben då förstås. God mat och otroligt trevligt sällskap i Svedje, spännande att träffa så stor del av D's släkt,  läskigt och kul på samma gång ;-) På natten vart den en oplanerad tripp till Brattbäcken o logen i väldigt trevligt sällskap. Hade visserligen lika gärna kunnat stanna där vi va, men det jag hade ändå rätt skoj.

Igår va vi aningen sega (sängläge mest hela dagen alltså)... Vi stannade i Svedje en extra natt o spenderade dagen i sängen, kvällen i soffan med god mat, chips, massor av vatten o ett par Alvedon ;-) Mysigt, men kanske inte riktigt värt det :-P Jag borde ha lärt mig att jag och nubben inte riktigt är kompisar, hur liten den än är!

Imorse sov vi ut, sen käkade vi frulle i lugn o ro innan vi for till Hoting en sväng innan vi fladdrade hemåt. Där hann vi med lite kaffe, glass o jordgubbar innan vi for till nästa sällskap för en till kopp kaffe. Skönt att komma hem efter en sån helg ;-) Skönt att duscha o slänga sig i sin egen soffa o slappa lite innan vardagen gör sig påmind igen.
O ikväll är det här vi stannar!

Bjussar på ett par bilder på tårtan jag gjorde till midsommarafton,  är faktiskt riktigt nöjd med den o god vart den också :-) Receptet kommer upp på den andra bloggen nån gång när jag har tid o lust!



onsdag 19 juni 2013

Full fart!

Just kommit hem från ännu en fullspäckad arbetsdag, inväntar D,ska svänga ihop nå middag, äta o sen hälsa på L i hennes nya lya. Börjar känna mig en gnutta stressad :-o

När vi kommer hem ska jag baka tårtbotten och svänga ihop en jordgubbsmousse till midsommartårtan, sen lär ju jag va helslut;-) Ska bli kul att göra den här tårtan! Vet precis hur jag vill att den ska se ut o har massor av idéer, lovar att visa bilder!

Nu kom D så nu ska jag laga mat!

tisdag 18 juni 2013

Flum

Megatrött, totalt borta i huvudet och smått förkyld? Ja, då blir man lite extra flummig ;-) Sitter o hostar o filosoferar i soffan hos D, slökollar på tv, dricker te o har ont i ögat (weird right?)... Kanske borde gå o lägga mig, men jag har så svårt att somna så jag sitter uppe tills jag verkligen inte orkar vara vaken längre!

Gillar att va här, det känns lite som ett andra hem! Trivs såklart bäst hemma, men här är nästan lika bra :-)
Nej, jag har ingenting vettigt att skriva! Mest troligt på grund av allmän hjärnsläpp, men vad vet jag?

måndag 17 juni 2013

En typisk måndag...

Typ... Om det nu finns några typiska veckodagar i mitt liv ;-)

Upp, jobba hela dagen, handla lite, hem, käka, vika tvätten som hängt här uppe o torkat, finbesök av M, diska o nu sitter jag i soffan o överväger om jag ska göra nå mer nyttigt eller om jag ska testa att läsa lite. Läser nästan ingenting nu för tiden, har liksom inte haft varken tid eller ro. Den bok jag håller på med nu påbörjade jag när jag fortfarande bodde i huset o jag har bara läst typ halva. Det är nästan 3 månader sen jag flyttade o innan jag flyttade plöjde jag ett par sådana här böcker (typ 1000 sidor, relativt svårläst på engelska) i månaden. Jag har bara läst typ 4-5 kapitel sen jag flyttade.... Men va gör det? Känns mer som ett tecken på god hälsa än något annat att jag inte gömmer mig med näsan i en bok varje vaken minut ;-)

Samtidigt kan jag räkna läsningen lite ibland, för den är ett bra sätt att koppla bort omvärlden o ett sätt för mig att slappna av. Även om jag inte nåt behov av att fly undan resten av världen längre så kan det ändå va bra med lite hjärngympa ibland. Dessutom gillar jag ju att läsa, det har jag alltid gjort, så jag kanske borde prioritera in en stunds läsning lite då o då.... Sen är det ju så att jag vill läsa ut alla Game of Thrones böckerna nu så att jag kan hugga in på sista Deverryboken! O då måste jag sätta fart, för jag är bara mitt i bok nummer tre än så länge ;-)

Ja, o så borde jag försöka mig på ett lätt träningspass också! Det är otroligt hur mycket man tappar av ett par veckort passivitet... Har inte tränat nåt alls på 1,5 vecka, bortsett från ett par promenader under stekenjokkstrippen, o sen vart jag ju sjuk o då tappade jag ännu mer. Så ett kort träningspass borde prioriteras ikväll så att jag kommer igång igen. Man vill ju va i toppform till semestern ;-) Dels för att våga visa sig i bikini, men även för att orka men alla planerade äventyr! Så, träna, det ska prioriteras, både passen jag kör hemma, löpningen och promenaderna plus att jag tänkte börja simma en eller två gånger i veckan.

Hmm, nu vart jag en gnutta taggad känner jag, jag ska nog ta mig tusan köra ett kort pass nu så en gång!

söndag 16 juni 2013

Less...

Less på att min kropp vägrar vakna till liv! Jag är fortfarande småtussig o seg som tusan, värken är bättre o febern tror jag också är borta men bihålorna gör ännu ondare idag än tidigare i veckan... Det suger :-( Jag vill va pigg, frisk o glad, inte seg :-(

Men, men! På dagens schema står tvättstugan o städning. Måste plocka iordning ordentligt o dammsuga hela lägenheten, bör inte ta allt för lång tid. Sen tänkte jag försöka ta en rejäl promenix o se om kroppen blir lite piggare av det. Skulle vilja fara o simma, men jag vågar inte förrän jag vet att jag är 100% frisk (ja, rent fysiskt alltså).

Annars har hela den senaste veckan spenderats i soffan, antingen hemma eller hos D. Slökollat på tv, blivit bortskämd o ompysslad av D o sovit massor. Stundvis har jag känt mig hyffstat pigg, men så fort jag har försökt göra nåt så här luften gått ur mig på en gång.

Ringde min läkare i stan o frågade om jag bör vara orolig,  värk som bör vara näst intill obefintlig nu när jag käkar p-piller o feber kändes lite oroande. Men han trodde inte att det va nån fara utan att min kropp helt enkelt säger stopp, att det här hänt för mycket de senaste två åren o jag gått på högvarv väldigt länge tar ut sin rätt förr eller senare. Både han o barnmorskan tror alltså att min kropp helt enkelt vill vila o talar om för mig att jag behöver ta det lite piano. Kanske inte så konstigt att det kom just nu, när jag mår bra igen o börjar komma till ro med mitt liv.

Förhoppningsvis släpper det snart o jag kan få vara frisk ett tag! O snart är det ju semester, bara 4 arbetsveckor kvar, o då får jag ju vila ut ordentligt innan hösten :-) Ser verkligen fram emot semestern, den kommer att bli lugnare än vanligt. En roadtrip uppöver med finaste D o en kort tripp till mamma, o utöver det kommer jag bara att va hemma o ta det lugnt! Umgås med vänner, slappa o ja, ha semester.

Nästa helg är det midsommar, jävlar va tiden går fort! Inga planer spikade för vår del än, men vi har en fundering iaf. Blir säkert bra! Vad ska ni hitta på i midsommar?

fredag 14 juni 2013

Det känns...

Som om jag har blivit överkörd av en ångvält... Igen... Bara kände att ni kanske ville veta det :-P

torsdag 13 juni 2013

Blä :-P

Igår mådde jag lite bättre, kände mig lite piggare o va helt inställd på att jobba idag. Men nej, efter en natt med värk o frysattacker från helvetet är jag hemma en dag till :-( Det suger, på riktigt! Jo, jag tycker lite synd om mig själv, trots att jag blir ompysslad o får sällskap... Vill inte vara sjuk nå mer :-(

onsdag 12 juni 2013

Mitt ljus i mörkret...

Jag är så förbannat less på att va sjuk stup i kvarten, less på att behöva vara hemma från jobbet varenda jäkla månad, less på att tappa pengar o less i största allmänhet på att ha ett så värdelöst immunförsvar :-( Det är tröttsamt på så enormt många olika sätt att alltid vara sjuk! Jag kanske borde ha vant mig, eller åtminstone lärt mig acceptera att det är såhär mitt liv ser ut, jag bli lätt sjuk, jag får ont ibland o jag har dåligt immunförsvar, men jag tror aldrig jag kommer att göra det. Jag vill inte acceptera det o jag tänker kämpa emot så mycket jag bara kan.

I min enfald så trodde jag faktiskt att det skulle bli bättre nu när jag mår bra psykiskt, nu när allt lugnat ner sig o jag trivs med mig själv och mitt liv. Tydligen funkar det inte så... Visst är det lite bättre, men jag vill inte bara vara lite mindre sjuk, jag vill inte bli sjuk alls! I alla fall inte varenda jäkla månad.

Men i alla mörka vrår kan man ana ett ljus! Mitt ljus just nu är D. Han har pysslat om mig, tagit hand om mig, hållt mig sällskap, fixat mat till mig o helt enkelt bara funnits där de här dagarna o det betyder så otroligt mycket för mig! Jag är inte bortskämd med att bli omhändertagen när jag är sjuk, jag är inte bortskämd med att bli ompysslad, punkt, o nu blir jag det!

Min fina D, mitt ljus i mörkret, min hjälte <3

måndag 10 juni 2013

Typiskt

Inget vårruset för mig i år :-( Varför? För att tydligen tycker min kropp att just idag va det exemplariskt att bli sjuk, igen! Less? Svar: som fan!

Började med att jag kände mig allmänt konstig imorse, men gjorde mig iordning o traskade iväg till jobbet o hoppades att det skulle ge sig. Det gjorde det inte, istället fick jag ont som fan o började må tokigt jävla illa så kring lunch for jag hem. Somnade på soffan, sov ett par timmar o vaknade av att jag kände mig yr som tusan o öm i hela kroppen. Välkommen tillbaka satans jäkla feber :-(  

Jag hoppades på en månad utan sjukfrånvaro, jag såg fram emot att faktiskt springa vårruset i år o dessutom suger det rätt allmänt att va sjuk. Jo, just idag är jag lite negativ o en gnutta bitter. Man får va det ibland!

Snälla, fina D har hållit mig sällskap där jag ligger som en säl o gnäller i soffan, han fixade till o med middag <3 Skönt att iaf slippa vara själv när man är klen! Men bäst av allt hade ju varit att inte bli sjuk alls... Nån som har ett fungerande immunförsvar till salu? Här finns i så fall en väldigt sugen spekulant.

Jag är sååå jäkla less på att va sjuk jämt!!!

söndag 9 juni 2013

Minisemester

Nu är vi hemma från vår helt underbara minisemester, som givetvis tog slut alldeles för fort. Vi kom hem igår kväll till katternas stora glädje.

Just nu sitter vi o avnjuter varsin kopp kaffe efter frulle o slökollar på tv, så jag skriver mer om vår resa senare! Tills vidare bjuder jag på ett fint foto jag tog vid Hällingsåfallet utanför Gäddede i torsdags (snacka om att vi hade tur med vädret också). Håll till godo :-)


onsdag 5 juni 2013

Helg :-D

Yay, hela 4 dagar ledigt! Känns rätt välbehövligt just nu, för jag är grymt trött ;-) O att få spendera de dagarna på vift med världens finaste människa, ja det känns som ett privilegium och jag ser fram emot det så mycket att jag är sprickfärdig! Det ska bli så himla roligt, mysigt o helt enkelt underbart :-) Hoppas att vi får vettigt väder också så att vi kan vara ute o kika o skutta runt hur mycket vi vill, o så att vi kan sova i tältet för det känns så himla mysigt.

Ikväll får jag dock roa mig på egen hand fram till runt 22, o den tiden ska fördrivas med att packa inför morgondagen, fixa kameran, kolla om min reservtelefon är laddad, dammsuga o en massa annat smått o gott. Tur att tiden går fort när man har mycket att göra, hehe.

Vad ska ni hitta på i helgen?

tisdag 4 juni 2013

Höst, redan?

Nä, kanske inte riktigt än, men det känns ta mig tusan som höst ute nu! Kallt, blåsigt och småregnigt. Rått som tusan, sådär så man fryser ända in i själen. Trist, ja, men inte världens undergång ;-) Hoppas det blir bättre i helgen bara....

Längtar som tusan! Fyra dagar ledigt, mys o äventyr med världens mest underbara pojkvän, kan det bli bättre?
Ser verkligen fram emot det :-)

O som pricken över i så dök skatteåterbäringen upp på kontot idag, väldigt trist ;-) Nog för att jag ska göra en liten extra amortering på mitt lån o lägga undan lite till semestern, men några extra tusenlappar vart det över o det skadar aldrig.

Ja, o städning har det inte blivit mycket av heller! Har varken haft ork eller lust, men badrummet är skurat från topp till tå, sopskåpet är rengjort, jag har varit på återvinningen med alla glasflaskor från de diverse fester jag hade här i början o pantat det som kunde pantas (vi ska va snälla mot vår miljö!!). Jag har rensat ut en massa småsaker, kläder o skor till en loppis i helgen, de grejerna blir hämtade imorrn, o så har jag småplockat o rensat lite. Men inget som riktigt syns... Jag skulle behöva plocka iordning, damma, dammsuga o skura, men orken vill liksom inte infinna sig så jag fortsätter att skjuta på det ;-)

Träna skulle jag också behöva, både jogga och lite mer muskelträning, men det orkar jag inte heller... Har kört lite små pass de senaste dagarna o det är väl bättre än inget, men jag vill träna mer! Tror jag behöver lite ledigt, nu när allt har lugnat ner sig, jag slappnar av o mår bra så kommer tröttheten tror jag. O nu är det ju en del ledigheter framöver! Först nu i helgen, sen är det bara en hel arbetsvecka som följs av midsommar, o efter midsommar jobbar jag bara tre veckor till innan semestern så det ska nog gå bra :-)

Förhoppningsvis blir det en del rejäla promenader, lite klättrande o kanske nån liten springtur i helgen när vi är ute på vift. Vore ju skoj om man va någorlunda i form till vårruset på måndag, i synnerhet som jag har gett mig tusan på att jag ska springa minst halvvägs ;-)

Jaja, det ordnar sig halvlek, som pappas fruga skulle sagt!
Förutom trötthet o allmän melankoli som framkallats av den återigen förrymda sommaren så mår jag iaf bra! Bättre än någonsin förr tror jag till o med, så lite små ups and downs gör inget, det är en del av livet :-)

Nu ska jag försöka hitta lite energi för ett till litet städryck ;-)

söndag 2 juni 2013

On my Sunday schedule

Helgerna går alldeles för fort! Idag blir en sån där nyttig men tråkig dag. Har tvättstugan i eftermiddag o vad passar bättre än att passa på att storstäda lite då? Så det är vad jag ska roa mig med idag, tvätta o städa.
Dessutom måste jag städa ur bilen så att vi får plats med allt vi behöver när vi ska ut på äventyr nästa helg.

Just nu ligger jag i soffan i finastes lägenhet med kaffekopp nr två o slökollar på Historiens värsta jobb, ska snart gå hem o dumpa av lite grejer innan en liten promenix ut på byn men jag fastnade lite här... Seg som tusan, är fortfarande inte riktigt van vid alla ljud som följer med lägenheter som ligger mitt i byn ;-)

Har inte så mycket intressant att skriva om just nu känner jag....
Ha en skön somrig söndag!

lördag 1 juni 2013

Things to do when bored:

1. Cut and paint your toenails
2. Paint your fingernails
3. Pluck your eyebrows
4. Apply loads of makeup and experiment for no particular reason (other than the fact that it's fun)
5. Fix your legs and bikiniline, it is summer after all ;-)

Ja, det va väl i korthet vad jag har roat mig med hittills idag, med avbrott för ett telefonsamtal med mamma o ett med min fina vän P och en kort tur ut på byn. O så har jag suttit på balkongen en del, både i solen o i regnet. Nu ligger jag o slappar framför tv:n o funderar över om jag orkar hitta på nåt eller inte ;-)