onsdag 27 februari 2013

Fort

Nu går tiden sådär ruggigt fort att man inte riktigt hinner med igen! Fast det är rätt skönt, januari gick i snigelfart och det va bara jobbigt.
Gillar att det bara blir ljusare och ljusare ute, allt känns så mycket lättare då!

Och imorrn bär det av ner till mamma igen! Har längtat som en tok:-)
Tiden har gått så fort att det känns som att jag har tappat minst en dag den här veckan, så jag har kutat omkring här hemma ikväll som en riktig virrpanna och försökt klura ut vad jag ska packa. Kläderna va lätt, necessären är nästan klar, men det känns som att jag har glömt nåt... Sminket får jag packa ner imorrn. Åker till stan direkt efter jobbet o käkar middag på vägen, så jag har ju bara ikväll på mig.
Om jag har glömt nåt så är det iofs inte hela världen, jag kan ju låna av mamma, o det finns ju liksom en del ställen att handla på i sthlm om det skulle va så illa;-)

Haft en till husvisning ikväll också! Det gick fint:-) Det känns som att det börjar lossna nu, jag känner på mig att vi kommer att få huset sålt snart och att allt kommer att ordna sig.

Nu ska jag fortsätta irra omkring och försöka reda ut vad som är vad i min fina lilla resväska;-)
Vi får väl se om jag hinner skriva nåt i helgen, oavsett vad så får ni ha det så gött!

måndag 25 februari 2013

Om några dagar...

Om bara några dagar ska jag äntligen till sthlm igen! Som jag saknar mamma o lillebror nu, det ska bli så skönt att se dem <3
På torsdag, direkt efter jobbet, bär det av mot Frösön och mitt flyg som avgår 19:30.

Så jag har lite att göra de här dagarna! Måste packa, se till att allt jag vill ha med mig är rent, plocka iordning här hemma så det ser vettigt ut när P kommer hem över helgen, o så det vanliga med träning o sånt.

Ikväll tänker jag dock ta det lugnt, har haft massa huvudvärk igen o min mage är ledsen för att jag ätit saker jag inte tål. Så det blir ett kort träningspass med lite mage/ryggövningar och sen ska jag krypa ner under min filt o läsa.
Men först! En kopp kaffe :-)

söndag 24 februari 2013

Sunny Sunday

Rätt härligt att vakna o se en klarblå himmel, gå ner o se hur det droppar från taket och se hur solen lyser på snön. Det känns som att våren är så väg, men jag vet efter alla år jag bott här att det kan bli minusgrader igen imorrn, det kan komma mer snö när som helst... Men just nu tänker jag njuta av att det ser ut att bli vår;-)

Har haft en lugn helg! I fredags va Maja, Mia o Linn här o fikade, mycket mysigt. Igår hade jag huvudvärk precis hela dagen, men det va bara att bita ihop, husvisning igår eftermiddag o det gick rätt bra tror jag. På kvällen kom Elsa o käkade o så kikade vi på en film. Lugnt och skönt!

Idag ska jag tvätta mattor, har lånat mattvättaren från jobbet. Ska bli riktigt kul att testa den faktiskt! Har ju en del mattor som behöver en genomgång, tre katter kan ha den effekten. Kanske hinner jag med en promenix i det vackra vädret också:-)
Men först ska jag dricka upp min morgonsmoothie och en kopp te!

Vad har ni gjort i helgen?

tisdag 19 februari 2013

Jag behåller namnet

Många har frågat mig om jag kommer att byta tillbaka till mitt flicknamn (efternamn alltså) nu när vi har skilt oss. Varför då? Frågar jag mig då... Visst skulle jag väl kunna byta tillbaka, men det är både bökigt och kostar pengar. Tänk på allt man måste ändra om man byter namn, man måste skaffa nytt körkort,  bankkort, ja, alla kort. Dessutom måste man betala en avgift till skatteverket när man byter namn.
Utöver det på, får man faktiskt inte byta namn hur många gånger som helst! Det va de praktiska skälen.

Men, det kommer följdfrågor på dessa svar! Är det inte konstigt att behålla hans namn? Vill jag inte bryta helt med honom, osv? Mitt svar på det är, det är bara ett efternamn! Jag har hetat så i snart tre år och vant mig vid det, varför byta igen? Dessutom tycker jag bara att det blir löjligt när folk frågar såna saker, jag o P är inte dödsfiender! Jag kommer aldrig att kunna radera honom ur mitt liv, även om jag skulle vilja, så namnet känns jävligt oviktigt och rent av futtigt att hänga upp sig på.

Så, nu har jag besvarat det så att alla som vill kan läsa det! Nu ska jag dra på lite bra musik och städa lite ;-)

måndag 18 februari 2013

Annoyed....

Just nu är jag irriterad, som bara tusan! Har så svårt för folk som inte svarar när man ringer när de vet att man inte gör det utan att det är nåt speciellt. Dessutom känner jag på mig att jag kommer att bli matad med nya lögner när jag väl får tag i personen i fråga. Jag hoppas att jag har fel!

Har iaf haft en riktig toppen helg, igen:-) Hade superkul i lördags o hamnade på krogen trots allt. Trevligt sällskap, dricka, pizza o allt vad en lördagkväll med kalas innebär.
Men nu blir det ett par nyktra helger känner jag, jag är nog för gammal för sånt har festande;-) Bakis igår, men det va ändå skönt att bara vila hela dagen. Fick dessutom roliga veckan igår o har värken från helvetet igen, så illa att jag måste knapra mina snurrigibollenpiller. Men det är ju bara några dagar, så jag överlever nog;-)

Kommer fler o kollar på huset i veckan också, kul:-) Håll tummarna för oss nu!
Jag trivs visserligen i huset men det känns liksom inte riktigt som hemma längre, kan inte riktigt förklara det, men fast jag älskar huset så vill jag bara härifrån!
Funderar mycket på lägenheten, vad jag skulle vilja köpa för att inreda den snyggt och vad jag behöver. Saknar en del möbler som tex köksbord o stolar, tv-bänk osv, skulle gärna vilja ha en liten extra slant o fara på Ikea;-)

Gillar mina nya uppgifter på jobbet också! Även om det är lite mycket på en gång just nu så är det kul av få blanda in nåt nytt i de numera vardagliga sakerna och blanda upp rutinerna lite. Tiden går så mycket fortare då!

Skönt också att det börjar bli lite ljusare ute, att det inte är kolsvart när man far till och från jobbet gör mycket för energi och ork. Känns som att jag börjar komma igång lite nu, även om jag fortfarande är trött så går det definitivt åt rätt håll!
Har bestämt mig för att träna varje dag innan jag fixar middag, istället för att äta o sen måsta hitta energi att träna senare. Tror det kan funka bättre, men den som lever får se;-)

Nu ska den här tanten krypa i säng. Gonatt på er!

fredag 15 februari 2013

Fredagsmys?

Vilken härlig kväll! Lugnt och skönt, inga måsten o inga krav. Hade resten från igår att äta till middag så jag behövde inte laga mat, skönt!
Har haft en minst sagt hektisk dag på jobbet, är helt slut.

Käkade framför datorn, har kollat in senaste avsnitten av Glee, Vampire Diaries, Once Upon a Time och The Walking Dead. Sen färgade jag håret (fyllde i slingorna), slängde så, en ansiktsmask och la mig i ett varmt bad med olivolja i. Nu ligger jag i soffan med en kopp te och ska läsa några rader innan jag kryper upp och gömmer mig under täcket.
Lugnt och skönt fredagsmys i min ensamhet:-)

Imorrn blir det lite kalas med trevligt folk, får se hur länge jag orkar men kul ska det bli:-)

Vad har ni för er i helgen?

torsdag 14 februari 2013

Alla hjärtans dag

Min första alla hjärtans dag som singel på minst 15 år. Skum känsla faktiskt! Jag har alltid lyckats ha ett förhållande på alla hjärtans dag förut, alltid fått blommor, choklad eller andra fina presenter. Inte i år. I år är jag singel, och har inte fått en enda present av något slag, inte ens ett kort med posten. Men det gör mig inget! Jag har haft en bra dag ändå, bortsett från att jag fortfarande är sjuk...

Jag har fått gulliga sms från fina vänner, och så har jag haft en riktigt mysig kväll med supermysiga vänner:-) Vi har haft en liten singelmiddag ikväll, jag och tre härliga tjejer till. Vi bestämde oss för detta förra tisdagen, o jag bestämde mig igår för att jag inte ville boka av trots att jag är sjuk. Äta ska jag ju ändå, o trevligt sällskap betyder bara ännu mer när man varit hemma, ensam och ynklig.

Vi hjälptes åt, alla bidrog med nåt. Linn gjorde spännande och jättegod förrätt, nån slags smördegsminipizza med goda ostar o färska körsbärstomater. Maria gjorde smarrig sallad med ost i (kan ju inte gå fel ju), jag kokade köttgryta (perfekt när man är klen, det sköter ju sig själv) med kokt potatis till, o det vart riktigt gott :-) O sist men inte minst fixade Mia efterrätt, bananer stekta i smör, apelsinjuice o lite honung som serverades med vaniljglass. Mumsigt, mumsigt:-D
Absolut ingenting att klaga på;-)

Igår hade jag också besök, lite sällskap i sjuksoffan av söta E. Skönt att vi pratat o rett ut saker o ting! Jag har inte insett hur mycket jag har saknat henne, är glad att allt är som det ska igen;-)

Imorrn ska jag jobba! Om jag så ska behöva knapra piller hela dagen för att orka så ska jag jobba. Har känt mig lite piggare idag ändå, lägre feber, alvedonen har hjälpt helt mot huvudvärken och halsen är bättre. Fortfarande rosslig o lite hosta till o från, men ändå mycket bättre. Bihålorna mår också bättre, så jag borde klara av en arbetsdag innan det är helg. Jag kan ju vila bäst jag vill imorrn kväll;-)

Men nu, ja, nu ska jag ta en alvedon o sen ska jag gå o sova!
Hoppas er Valentin-dag har varit riktigt bra, o glöm inte; Kärlek av alla slag ska firas och uppskattas varje dag <3 Gonatt!

onsdag 13 februari 2013

Intressant

Jaha, då va man sjuk igen... Tröttsamt som fan, uppriktigt sagt! Varför kunde jag inte ha en sjukdom som ger ovanligt starkt och bra immunförsvar?! Nä, jag ska bli sjuk lätt så att jag kan tvingas stanna hemma ofta och både förlora pengar och bli ett irritationsmoment:-P Men, men, allt gnäll i världen kan inte förändra situationen, sjuk blir jag och det kan jag dessvärre inte göra så mycket åt...

Vidare till dagens rubrik! Varför just ordet intressant? Jo, för att mitt liv uppenbarligen är just det, intressant!
Mitt liv är tydligen så intressant att andra människor (som jag misstänker har rätt tråkiga liv) skvallrar, spekulerar och sprider rykten om mig. Varför? Inte vet jag, det kan vara avundsjuka, missunnsamhet, brist på intressanta samtalsämnen eller helt enkelt det simpla faktum att jag inte kommer härifrån.

Folk drar slutsatser och sprider dessa utan minsta samvetskval, pratar om saker de inte vet något om utan att ha den minsta tanke på att de kan vara helt fel ute... Är era liv verkligen så tråkiga att ni måste fantisera ihop osanningar och halvsanningar om mitt liv? Om det är så, så tycker jag uppriktigt synd om er, för jag tycker inte att mitt liv är så intressant faktiskt...

Ta det här med mitt ex! Ja, alltså, inte min numera före detta man, utan det ex jag flyttade hit med. Att han och jag har kontakt igen efter alla år verkar inte bara sticka i ögonen på folk utan också öppna upp för massor av spekulationer. Detta kan jag förstå, men varför inte fråga mig rakt ut om ni funderar över nåt, istället för att prata bakom min rygg och hitta på era egna sanningar?

Så här är det; Vi har kontakt igen, vi har träffats flera ggr på sistone. Vi pratar om gamla minnen, om drömmar och framtidsutsikter, vi har tagit nån öl och snackat allmänt strunt. Det är vad vi har gjort!
Vi är typ vänner, inget mer. Jag har inget som helst intresse av honom, och känner mig inte ens en gnutta attraherad av honom. Vi kommer aldrig att bli tillsammans igen, never, ever. Vi kommer aldrig att hoppa i säng, eller ens kyssas, det finns inga såna känslor whatsoever.
Så är det, ledsen att göra er besvikna, men detta är den enkla sanningen. Försök gärna hålla er till den framöver!

Jag ber er också att sluta snacka skit om mig bakom min rygg, har ni något att säga så ta det med mig personligen. Tycker ni inte om mig? Nämen umgås inte med mig då, läs inte min blogg, bry er inte om mitt liv, så gör jag med människor jag inte gillar och det funkar väldigt bra! Varför bry sig om folk man inte tycker om? Verkar va slöseri med onödig energi tycker jag.

Jaja, det va väl allt för idag, kommentera gärna om ni har några funderingar!
Nu tänker jag krypa tillbaka under min filt...

söndag 10 februari 2013

Sega söndag

Riktigt seg idag, men det va det värt! Längesen jag skrattade så mycket som jag gjorde igår:-) En riktigt trevlig lördagkväll i väldigt trevligt sällskap med andra ord!

Två husvisningar har vi haft i helgen också! En idag o en igår, båda gick bra så nu kan vi inte annat än hålla tummarna. Vore så skönt att få huset sålt innan jag flyttar till lägenheten...

Idag blir i övrigt en riktig slappardag! Funderar på att unna mig en pizza,en dr pepper och kanske nångodisbit och krypa upp i soffan o se på film resten av  eftermiddagen och kvällen, bra plan, eller hur? ;-)

Imorrn ska jag vill Hoting på lite välbehövd massage, på tisdag ska jag hälsa på U, på torsdag blir det middag med Linn, Mia o kanske Maria, singelbrudar o gott käk är väl ett perfekt sätt att fira alla hjärtansdag?! Det tycker iaf jag ;-)

Hur har din helg varit?

torsdag 7 februari 2013

Glad!

Idag är jag glad! Jag har varit på toppenhumör hela dagen, så härligt :-)
Jag fick lägenheten!!! Senast 2/4 får jag flytta in. Känns långt bort nu, men tiden brukar gå fort när man ser fram emot nåt. Jag tycker verkligen om den här lägenheten också, har en rätt tydlig bild i huvudet av hur det kommer att se ut när jag flyttat in. Enda nackdelen är att den ligger på tredje våningen, men allt positivt med den gör det värt det. Kommer ha gångavstånd överallt, så jag kommer spara lite pengar på bensin, inte dumt.

Planer för helgen har jag också! Förutom att vi ska visa huset både lördag o söndag så ska jag ut på äventyr på lördagkväll med ett antal människor, vissa jag är bekant med och vissa jag inte känner alls. Känns riktigt kul att ha en massa saker att se fram emot:-)

2013 startade riktigt dåligt, o det känns lite som ett otursår, men jag har gett mig fan på att allt ska vända nu! Jag ska se till att 2013 blir ett bra år! Tänk om man bara kunde vinna lite pengar också ;-)

Nu ska jag ta o färga håret lite, känns som att det är dags att piffa upp sig lite ;-)

onsdag 6 februari 2013

Energilös...

Inte mycket extra energi att ta av nu inte! Tusan va trött jag är.
Hade tänkt träna ikväll men så dök det upp en lägenhet att kika på och när jag väl kom hem gick luften ur mig:-( Så istället för att göra nåt nyttigt tryckte jag i mig två kakor, idiotist! Ångrar mig såklart på en gång, men då är det ju för sent:-S
Måste se till att inte ha sånt hemma, köper jag hem för att bjuda folk (som va fallet med dessa kakor) så kan jag ju kasta det som blir över istället för att spara!

Men, men, tänkte träna i gymmet på jobbet på friskvården imorrn, får väl köra lite extra hårt då;-)
O imorrn kväll ska jag städa lite, skotta lite snö o tvätta. Tråkigt, men måste göras. Kommer folk i helgen som ska titta på huset, håll tummarna!!

Måste börja packa ordentligt också! Allt som inte används kan packas ner, ser ut att bli flytt senast 1:a april :-)
Dessutom ska det ju ändå göras, så varför inte börja i tid?!

Inte mycket av intresse från mig idag, men det får ni stå ut med ;-)

måndag 4 februari 2013

6 veckor...

6 veckor av det nya året har gått, och det har varit de längsta veckorna i mitt liv tror jag! Jag kan inte fatta att det bara är 6 veckor sen jag va hos mamma, strax över 5 veckor sen jag kom hem, 5 1/2 veckor sen min värld vänder uppochner (igen!!). Tiden må gå fort när man har roligt, men det gör den inte när man mår dåligt.

Januari har aldrig varit en favoritmånad för mig, men de har två senaste har varit Hell för mig. Jag tror jag ska börja gå i ide i januari från och med nu.
Februari kommer nog inte bli så mycket lättare, men jag mår lite bättre och jag har saker att se fram emot! Som vill exempel en ny resa till mamma första helgen i mars, och kanske med lite tur kan vi få huset sålt när jag kommer hem...

Skulle vilja gå ut nån helg, kanske på alla hjärtans-discot, mest bara för att komma ut bland folk och ha kul... Men jag vet inte vem jag ska fråga! Känns som att jag inte riktigt har nån att göra sånt med nu längre, delvis mitt eget fel såklart, men inte bara.

Jag har iaf några härliga människor att umgås med! Bästa M förstås, fina Malla och resten av gänget på Wilson, o imorrn kommer Mia och Linn o fikar. Så helt ensam är jag inte, även om det ofta känns så just nu.
Känns konstigt att bo i huset också, men det vet ni ju redan!

Sen är det ju allt det där praktiskt! Vem ska jag ringa om jag kör fast med bilen? Vem kan tänka sig att hjälpa mig att flytta? Ja, ni vet, allt sånt som kan dyka upp, som de flesta har familj att höra av sig till om. Kanske kan övertala lillebror att komma upp och hjälpa till med flytten när den väl kommer?

Jaja, det ordnar sig nog!
Just nu saknar jag mest nån att krama....

söndag 3 februari 2013

Förvirrad

Jag är så trött på denna känslomässiga bergochdalbana! Känner mig så jäkla förvirrad...

Jag mår visserligen mycket bättre, men det kommer fortfarande över mig ibland, sorgen, känslan av misslyckande, känslan av att inte vara tillräckligt eller bra nog. Mitt självförtroende är verkligen inte vad det brukar vara. O även om jag vet att allt kommer att bli bättre, så känns det skit just nu.

Önskar att jag kunde få tag i en vettig lägenhet nu, att jag kunde få flytta och börja om så nytt. Vill bli av med huset så att vi kan avsluta det här kapitlet en gång för alla.

Längtar till sista februari, när jag äntligen ska få träffa mamma igen! Tack o lov att man har saker att se fram emot, för just nu känner jag mig verkligen ensam...

fredag 1 februari 2013

Fredag

Trött som tusan och har haft rejäl huvudvärk i tre dagar, mindre kul... Har iaf sovit två hela nätter på rad nu, håller tummarna att det fortsätter så!

En bra dag på jobbet idag också, skrattat mer än vad jag har gjort på flera veckor tror jag :-) O att det är fredag gör ju inte saken sämre;-)

Blir en lugn kväll, ska kolla in senaste avsnittet av Glee, Vampire Diaries och Once Upon a Time, slappa i soffan, äta lite choklad och bara vara. Går nog o lägger mig rätt tidigt skulle jag tro.
Imorrn ska jag städa ur skafferiet, fara på dollar och försöka packa ner lite av alla grejer som inte används eller behövs. Skönt att slippa stå med allt i sista sekunden när det väl blir aktuellt med flytt.
Ska även träna, tänkte köra ett rejält pass för att gottgöra dagens choklad, ta en lång promenix om det är fint väder och en kort om det är klent o så ska jag ha en liten mysig "vårdamigsjälv" kväll med ansiktsmask, ett varmt bad och kanske en hårfärgning.

Jaha, det va allt från mig för den här gången! Ha en riktigt mysig fredag :-)