måndag 31 december 2012

Happy new year!

Kikar in lite snabbt såhär, årets sista timmar och skriver några korta rader.

Tallin va super, berättar mer och visar bilder när jag kommer hem:-) Vi är sega idag, men firar nyår tillsammans och äter gott iaf!
På bilderna ser ni vår middag, smördegsinbakad oxfilé med ugnsstekt färskpotatis med färsk oregano, serverat med sallad och bearnaisesås. Riktigt mumsigt :-)
Till efterrätt fixar lillebror hallon och blåbärspaj med vit choklad, visst låter det gott?

Kort sagt, året får ett betydligt bättre slut än dess start!
Min största önskan för 2013 är att det ska bli ett bättre år än 2012. Enligt mig är det en fullt realistisk önskan!

Gott nytt år på er alla! Tack för det gångna året, hoppas ni fortsätter följa mig även nästa år.



fredag 28 december 2012

Full fart!

Jamen, så är det ju när man är bortrest, eller hur? Full fart mest hela tiden!

Hade jättekul med P och K i V-Tuna på annandagen. Vi drack lite gott, käkade middag på Gästis, drack mer gott hemma hos P och åkte sen in till stan. Planen va att gå på Golden Hits, men det va tyvärr stängt så vi hamnade på Anchor istället. Drack nån öl, beställde in en riktigt vidrig pitcher med Margarita (big eeew) och drog därifrån vid midnatt. Käkade på Mc Donalds och raggade sen upp en taxi hemåt. Trevlig kväll i trevligt sällis!

Igår va jag oförskämt pigg, inte ett dugg bakis faktiskt. Så efter pizza till lunch hos P körde jag vill Stinsen och mötte upp mamma, lillebror och M, kollade in rean lite och hade allmänt trevligt. Sen for vi hem till mamma och drack kaffe och bytte julklappar, jag fick en glassmaskin av lillebror :-D Han kan det där med att hitta grymma presenter min bror!
Kvällen va lugn, väldigt skönt.

Idag har jag o mamma fladdrat runt lite, vi va till V-Tuna och hämtade plattången jag glömde hos P, sen svängde vi in hos moster och drack kaffe. Efter det for vi och handlade och jag sprang in på Stinsen för att byta ett par leggings jag fick på julafton som va för stora. Sen tog vi en välbehövd promenix!
Efter god mat och ännu smarrigare efterrätt sitter vi nu framför tv:n och myser.

Och ja, jag laddar inför morgondagen och resan till Tallin med lillebror och M. Det ska bli såå kul!
Lovar att ta bilder både på båten och i Tallin som jag kan bjussa på när jag kommer hem.

Ha en grym helg! Det tänker då jag ha iaf:-)

tisdag 25 december 2012

Juligt värre?!

Hoppas att ni alla hade en riktigt mysig julafton!
Min va lugn, trevlig och fylld av god mat. Trots att jag såklart lyckats bli rejält förkyld och mest troligt har haft feber ända sen i lördags kväll så är jag nöjd med de dagar som hittills gått av julen.

Första kvällen spenderades hos mormor, väldigt trevligt. Sen hem till mamma och S, ännu trevligare <3
Julafton var som sagt lugn, vi va bara 5 st, alldeles lagom. Fina julklappar har jag också fått! Bland annat en del euro att spendera i Tallin i helgen.
Idag har jag och mamma båda varit klena,vi misstänker en mild matförgiftning eftersom vi båda haft ont i magen och varit tussiga sen inatt. Jag är lite piggare nu, men min mage är fortfarande missnöjd och förkylningen har satt sig över bihålorna. Men vad gör väl det? Jag är ju iaf hos mamma :-)

Imorrn bär det av till V-tuna för en dag och natt hos fina P, hoppas att jag känner mig piggare imorrn så jag orkar hälla i mig lite vin;-)
Torsdag åker jag tillbaka till mamma och då kommer bästa lillebror och M hit så vi kan byta julklappar och planera inför resan.

Så trots elaka virusar har jag mysigt här och fortfarande massor av både roligheter och mys att se fram emot.

Sist men inte minst vill jag önska er alla en riktigt god fortsättning!

fredag 21 december 2012

Finally!!

Så, världen har inte gått under, precis som jag trodde ;-) Men stundtals under dagen har jag nog tusan önskat att den gjorde det... Men nu är dagen nästan över, så vad gör väl det?!

Har grymt ont i halsen o mår väl egentligen inte prima, men det kan jag ignorera ett tag till. Kom hem efter jobbet o käkade en sallad som jag köpte på solis, sen tryckte jag i mig fyra lussebullar och sen en påse bilar som jag fick i julklapp på jobbet. Nu mår jag självklart blä, att jag aldrig lär mig :-S Tände upp i kaminen, och det rykte in så förbannat att jag va tvungen att öppna ytterdörren, altandörren och dra på köksfläkten, ändå stinker det rök här nu. Det är inte min dag idag! Men skit samma...

Nu ska jag vila en stund, läsa lite och bara slappna av, sen ska jag packa bilen så att jag bara kan åka när jag är klar imorrn. Har gett mig tusan på att jag ska komma iväg senast 9.
Det ska bli så otroligt skönt att åka härifrån ett tag, jag vet inte hur länge till jag hade orkat nu faktiskt. Det ska bli skönt att komma ner och umgås med människor som älskar mig för den jag är, som inte dömer mig eller som bara tycker om mig när det passar dem. Att få slappna av och bara vara jag. Att få komma hemifrån, att bara få komma bort. Ja, det ska bli obeskrivligt skönt!

Jag kommer säkert att skriva några rader även när jag är borta, men om jag inte hinner skriva mer innan jul så önskar jag er en riktigt god sådan!

torsdag 20 december 2012

Decisions, decisions...

Ibland måste man ta svåra beslut, väldigt svåra beslut. Just nu står jag inför ett sådant, och jag vet inte hur jag ska göra. Jag avskyr att känna mig maktlös, och det är precis så jag känner mig just nu, maktlös som fan!

Jag har gått igenom alternativen i huvudet så många gånger, i så många dagar, veckor, jag till och med månader. Jag har vänt och vridit på mina argument, försökt hitta lösningar och andra alternativ, trots att jag egentligen, innerst inne vet vad jag måste göra. Jag vill inte att det ska vara såhär, jag vill inte känna mig såhär, jag vill inte må såhär... Men tänk om jag väljer fel?! Tänk om jag tar ett oåterkalleligt beslut som jag sedan kan komma att ångra, och tvingas leva med i resten av mitt liv.

Tänk om jag tar beslutet i tron att det är på ett visst sätt och så visar det sig att jag, trots allt, har fel! Tänk om jag baserar mitt beslut på helt fel grunder! Tänk om, tänk om, tänk om...

Tack och lov att jag ska åka till mamma om bara ett par dagar, för det är hennes goda råd, hennes stöd och hennes villkorslösa kärlek jag behöver nu, kanske mer än någonsin.
Och kanske mest av allt, jag behöver distans, tid att tänka, tid att känna efter och utrymme för att tvivla och argumentera med mig själv.

Just detta beslut är ett jag inte vill ta, men jag vet att jag i sinom tid måste, och det förr hellre än senare...

En dag kvar att jobba, sen bär det av!

onsdag 19 december 2012

Tic toc

Nu går tiden verkligen undan! Bara två dagar kvar att jobba, sen bär det av söderut :-)
Ikväll har jag börjat med packningen, tog min vanliga kabinväska först, men den va för liten, så det blev min svarta gigantoresväska istället.
Så nu är nog alla kläder packade... Då ska jag packa ihop necessären som får åka separat och även agera övernattningsväska när jag ska till mormor på lördag, sen alla ytterkläder (täckbyxor och en extra jacka), skor (man måste ju ha några alternativ) och alla julklappar. Tur att jag kör kombi ;-)

Försöker packa så mycket som möjligt ikväll så kan jag städa ur bilen imorrn kväll, och på fredag ska vi bort så då hinner jag mest bara packa in allt i bilen, ja och tanka också förstås!
Vill helst att allt ska va klart när jag ska åka på morgonen, tänkte försöka lämna byn runt 9 så att jag har god tid på mig att köra i dagsljus. Sen vet man ju aldrig hur vädret och väglaget är, bättre att va ute i god tid!

Längtar rätt skapligt nu kan jag säga! Räknar nästan minuterna tills jag får köra härifrån. Det ska bli så skönt att få komma ner till min familj igen så ni kan inte ana!

Jaja,nu ska jag leta rätt på necessären och försöka packa ihop det som ska bo i den, sen måste jag komma på ett fiffigt sätt att frakta alla paket utan att kvadda mina "fina" inslagningar!

Have a nice evening, my friends<3

tisdag 18 december 2012

Lättnad!

Nu är jag klar med naturkunskapen! Jag tror att det har gått rätt bra, men betyget får jag först i januari. Helt ok, jag vet ju att jag inte får ett F iaf;-)
Känns grymt skönt att va klar med två av tre ämnen, bara matten kvar nu ju. Matten kan nog bli lite kämpig, men jag har ju tid att lägga ner energi på den nu så då går det säkert bra.

Kommer att plugga lite matte under julledigheten, men nu, resten av den här veckan, tänker jag koppla bort allt som har med skolan att göra;-)
Jag ska spendera mina kvällar med att träna, packa och förbereda inför resan, känns lagom nu.

Hade förresten på mig jeans idag! Kändes väldigt ovant, men hyffsat bekvämt. Det går förstås inte att jämföra med mina sedvanliga, svarta, 100den nylonisar, men det va helt ok och de får nog hänga med imorrn också;-)

Nu ska jag köra ett Zumbapass och sen ska jag sortera fram de kläder som ska följa med söderut, man måste ju ha lite valmöjligheter när man ska va borta i nästan 2 veckor ;-)

måndag 17 december 2012

Wihoo!

Nånting gör jag uppenbarligen rätt, för jag får på mig flera par av mina gamla jeans:-D Det va ju mitt mål, att kunna ha alla mina snygga (o rätt dyra:-P) jeans igen! Jag har bara provat några par än så länge, vet att några av dem är mindre också, men detta är ett rejält steg i rätt riktning och en rätt härlig dos av självförtroende och extra motivation.

Jag är på rätt väg, och nu är det inte så långt kvar :-) Vilken härlig känsla!

söndag 16 december 2012

Snart...

Om bara några dagar får jag äntligen köra söderut!! Men först ska ta mig igenom den här arbetsveckan. Har massor att göra på jobbet innan ledigheten och som sagt, muntligt slutprov i naturkunskap på tisdag och en väldans massa förberedelser att göra inför resan. Antar att veckan kommer att gå ruggigt fort;-)

Som om jag inte har nog ändå så har jag fortfarande ont i örat, eller ja, båda nu faktiskt:-( Har låg feber nu men tog en Ipren och en kopp kanelte och hoppas att det ska gå över efter en god natts sömn. Har försökt plugga lite ikväll men kan inte koncentrera mig, tar liksom inte in det jag läser. Så jag får läsa igenom allt ett par ggr imorgon kväll och på lunchen på tisdag så får det väl bära eller brista! Jag tror jag klarar det hyffsat ändå, men jag vill ju ändå göra mitt bästa!

Men nu har jag ju massor att se fram emot! Träffa mormor, mamma, lillebror, P, kanske moster och såklart mammas sambo S och hans föräldrar. Fira julafton, åka till Tallin, fira nyår, shoppa och massor av annat skoj :-) Ska försöka uppdatera er lite när jag är borta och kanske klämma in en bild eller två emellanåt!

Nu ska jag njuta ju vetekudden en stund, sen blir det sängen!

lördag 15 december 2012

Puh!

Jobbets julfest blev lyckad, tror att alla va lika nöjda! Mycket jobb,  men det va det värt. Synd bara att jag hade så jäkla ont i örat, och att jag va grymt trött.

Kom hem ca 00:30 igår (eller imorse om man vill va petig:-P), sov några timmar och klev upp strax efter 9 imorse när väckarklockan satte igång. Upp, duschade, käkade frulle, gjorde mig iordning och infann mig på Hellroad kl 11. Trött som få, men ett antal koppar kaffe höll mig vid liv ;-)
Det klev i alla fall otroligt lyckat! Maria hade fullt upp hela dagen då det kom folk, både inbokade och drop-in, i en jämn ström. Himla kul att så många kom!

Ett tag mitt på dagen va det lite småstressigt,det fullkomligt rasade in folk, men det är vi bara glada för. Maria fick jobba i lugn och ro och slapp känna sig stressad över alla som väntade på sin tur, jättebra:-)

Jag kom hem strax efter 18 och käkade middag, kollade på senaste avsnittet av Glee, tog ett välbehövligt varmt bad och kollade sen på senaste avsnittet av The Vampire Diaries. Nu sitter jag i soffan och undrar om det är för tidigt att gå och lägga sig! Många långa dagar har passerat, och jag har ett par sådana till kvar att avverka.

Imorrn måste jag plugga, ganska mycket, inför den muntliga redovisningen i naturkunskap på sista lektionen på tisdag. Jag skulle även behöva plugga matte. Jag måste tvätta och planera vad jag behöver ha med mig när jag kör till sthlm om bara en vecka. Jag måste träna, har inte hunnit men ett enda ordentligt träningspass den gångna veckan, och så har jag en del annat viktigt på schemat.

I veckan måste jag plugga matte, träna så mycket som möjligt, packa alla grejer, få ordning på biljäveln så att den går igenom besiktningen, annars får jag körförbud på fredag:-(
Jag måste fixa och slå in de sista tre julklapparna och betala alla räkningar, kolla så att passet följer med till sthlm och röja undan lite här hemma... Och så har jag massor att göra på jobbet innan jul.
Stressad?! Ja, en liten gnutta faktiskt ;-)

torsdag 13 december 2012

Ett år

Idag är det ett år sedan jag var på kontroll hos gynekologen i Östersund efter att min cellprovskontroll visade avvikelse. Ett år sedan en läkare för första gången någonsin tog mina problem på allvar. Ett år sen jag fick den preliminära diagnosen endometrios. Ett år sen min värld rasade.

För ett år sedan satt jag hemma i soffan efter en dag som vänt upp och ner på min världsbild, jag kände mig som om jag va instängd i en bubbla, jag grät lite, jag försökte ta till mig vad läkaren hade sagt. Jag pratade med mamma, länge, och grät en skvätt till. Jag kände mig som om jag stavade omkring i intet. Jag kan faktiskt inte beskriva alla känslor!

Ett år senare är jag en annan människa. Jag har tvingats acceptera hur saker och ting är, men jag kommer nog aldrig att förlika mig med det till hundra procent. Men det känns som att det är ett år fullt av motgångar som har passerat, och jag undrar i mitt stilla sinne om det inte borde vända snart. Antar att det återstår att se!

Imorrn är det julfest på jobbet! Ikväll har jag och en kollega förberett så mycket vi kunde så jag har bara varit hemma i kanske 20-30 min. Trött som tusan är jag! Skulle ha behövt träna ikväll, men jag hann inte, så det får bli som det blir helt enkelt. Har en massa småsaker som måste göras ikväll dock, hur jag nu ska orka det:-S
I vilket fall som helst så tror jag att det blir en lyckad julfest, och det är väl det som är viktigast?!

På lördag befinner jag mig på Hellroad Tattoo & Design och assisterar Maria när hon har öppet hus och drop-in tatuering. Kika in och handla av oss, eller varför inte passa på att skaffa en snygg gaddning?! Det är för en otroligt god sak, 50% av dagens inkomster kommer att gå till fattiga barn i vår kommun, väl värt att satsa på! Så missa inte det, 12-17 nu på lördag:-)

Nu ska jag pusta ut i ett par minuter, sen ska jag fixa iordning mig och min packning inför morgondagen, hinner ju inte hem för att duscha och så innan festen.

Sov sött, hoppas vi ses på lördag!

tisdag 11 december 2012

Högvarv

Jamen man går ju som lite på högvarv nu, eller hur? Jobb, skola, planera jobbets julfest, planera sin egen jul och så allt sånt där som alltid ska göras. Kul, men lite stressigt! Som vanligt undrar jag vart all tid tar vägen...

Igår kväll hälsade jag på hos familjen L på "gräddhyllan", alltid lika trevligt, mysigt och givande. Men då blev det förstås inte mycket annat gjort, jag lyckades dock klämma in lite träning samtidigt som jag lagade middag.
Multi tasking är mitt andranamn för tillfället;-)

Ikväll hade jag besök av tre helt andra supermysiga vänner, gofika med tända ljus, allmänt tomsurr och intressanta diskussioner. En kanon kväll med andra ord! Lyckades inte klämma in nån träning ikväll, men jag promenixade på friskvården idag så det känns ok ändå.

Nu ligger jag i sängen och tänkte läsa ett kapitel innan jag borrar ner huvudet i kudden för några timmars skönhetssömn!

Imorrn ska jag stanna kvar på jobbet en stund för att fixa iordning inför julfesten på fredag, samma sak på torsdag. Men resten av kvällarna måste strängt dedikeras till träning och plugg. Måste plugga lite matte, helst en timme per kväll så att jag faktiskt kommer nånstans, och så måste jag förbereda mig inför min muntliga presentation på sista lektionen i naturkunskap.
Så nej, jag är inte uttråkad just nu;-)

Sov sött!

söndag 9 december 2012

Andra advent

Denna dag har spenderats med att bygga ihop en hundkoja som maken vann i ett lotteri förra helgen så att han kunde ta bilder till en annons, vi har varit ut o handlat lite, jag har gjort lite julgodis (chokladfudge med konjak och Rocky Road), fixat en söndagsstek och pratat med lillebror, mamma, bästaste P och moster i telefon.

Jag har varken hunnit med eller orkat med allt jag hade tänkt göra, men det känns som att jag är rätt nöjd med dagen ändå! Jag hinner tvätta imorrn, jag kan plugga matte på tisdag och jag kan koka knäck nästa helg. Jag hinner;-)

Och en sak till, jag kan gråta igen! Snyftade friskt till reprisen av Grey's Anatomy i eftermiddags och till både Glee och Vampire Diaries i fredags kväll. Känns faktiskt skönt, tårar kan jag hantera. Visst är jag fortfarande arg, på mitt liv och en massa saker jag inte kan kontrollera eller ändra på, men det är ok. Det känns som att jag är på väg mot en vettig balans, och det känns som ett steg i rätt riktning.

Nu ska jag ta lite glögg, det är ju trots allt advent, och läsa lite med vetekudden parkerad över axlarna. Ha en skön kväll!

lördag 8 december 2012

2 veckor...

Om bara ynka 2 veckor sitter jag i bilen på väg mot Stockholm! Tiden går verkligen fort nu:-) Stockholm ja, första stoppet blir en natt gör mormor i Vällingby. Middag, vin och bara umgås, visst låter det mysigt? Sen bär det av till mamma och förberedelserna inför självaste julafton. Där stannar jag först till 26:e, då jag blev till Vallentuna och bästa P för en kväll i minnenas tecken med god mat och dryck. Superkul:-D

Efter det ska jag tillbaka till mamma till 29:e, o sen Tallin med bästa tänkbara sällis <3 Nyårsafton blir också med dem, o jycken förstås, supermys:-) O sen tillbaka till mamma igen i ytterligare några dagar innan det bär av hemåt mat verkligheten igen. Men det är nästan fyra veckor kvar tills dess;-)

Idag är jag gräsänka, maken är i stan med en kompis. Knepigt, men jag får mycket mer gjort när jag är hemma själv! Jag har tvättat, diskat, läst ut en bok och småplockat lite. Håller just nu på med min hemskrivning i naturkunskap som ska lämnas in på tisdag, men jag kände att jag behövde en paus. Man blir lite geggig i bollen när man har suttit och skrivit och koncentrerat sig i nästan två timmar:-S
Skulle behöva räkna matte också, men vi får se hur mycket jag orkar med. Måste i alla fall räkna mer hemma nu framöver, annars hamnar jag för mycket efter.

Träna ska jag också göra, och färga håret! Men klockan är inte så mycket än, jag hinner;-)

Imorrn ska jag göra julgodis att ta med ner till mamma. Tänkte koka knäck och fudge och göra rocky road, mums:-) Behöver inte göra så mycket dock, vi blir bara 5 stycken på julafton och det ska ju ätas upp också!

Jaja, så ser min helg ut! Vad gör ni en helg som denna, såhär nära jul?

fredag 7 december 2012

Den försenade bildbomben

Jag lovade ju er att ni skulle få se fler bilder från Prag, några med mig på också, men det hade jag förstås lyckats glömma. Mun nu kom jag på det, så, here goes :)

 Me, på hotelrummet på Caesar Palace (jo, det stavades faktiskt så)
 Små protesterande (och söta) kossor, synd att min inte fattar ett ord av tjeckiskan...
 Me, utanför nå operahus eller nå sånt ;)
 Vi köpte chips på pinne, smarrigt som attan faktiskt!
 Jag vid astronomi-tornet
 The astronomy tower, eller, klockorna på det iaf
 Jag vid ingången till Karlsbron
 På väg upp för trapporna till borgområdet
 Uppe på borgområdet
 Jag vid katedralen på borg/slottsområdet
 Uppe i ett av tornen på katedralen
 The view, endast 287 hemska trappsteg upp ;) Värt det, faktiskt!
 En öl efter alla trappor satt fint! I handen håller jag myntet man fick när manlöste in sig för att klättra upp i tornet.
 Lunch på stadstorget vid astronomiska tornet och Tyn-kyrkan

Ja, och så blev det förstås en del shoppat =) Jag hittade massor på New Yorker (som för övrigt även finns i Sverige, typsikt mig:p) och lite smått på Gate. Mamma hittade lite mer kul på en anna butik, men då blev jag lite snål, hade redan typ 5 påsar med kläder och annat smått och gott;) Självklart köpte jag även hem en flaska Tokaji-vin, ett tjeckiskt desertvin.

Bästa resan ever! Och med bästa sällskapet, bara jag och mamma. Jag längtar efetr nästa resa, vilket såklart blir Tallin i mellandagarna med lillebror och M. Sen blir det förhoppningsvis en tripp till London i sommar, även det med lillebror och M. Kuligt, eller hur?

torsdag 6 december 2012

Ja just...

6:e december, redan! Jag hinner verkligen inte med tiden just nu... Har inte hunnit med några borden den här veckan, har knappt hunnit med alla måsten;-) Har inte pluggat på hela veckan, bara tränat 2 ggr (då räknar jag inte in promenix på friskvården) och har knappt hunnit göra nåt här hemma. Så jag vet ju vad jag ska göra i helgen i alla fall, plugga och fixa julgodis att ta med till mamma.

Jag har ändå haft en rätt bra vecka! Spenderade måndag och onsdag kväll i mycket trevligt sällskap, drack för mycket kaffe och surrade om allt mellan himmel och jord. Känns som att jag har träffat en människa som tänker väldigt likt mig och som har samma typ av resonemang, vi har jättemycket gemensamt. Himla kul:-)

Jobbet har gått bra, har mycket att göra just nu så tiden bara springer iväg där också! Och det är bra, för nu längtar jag verkligen till jul mer och mer för varje dag. En hel del planering inför julfesten nästa fredag, också kul även om jag inte har så mycket ork och inspiration, det kommer nog bli toppen:-)

Ikväll har jag tränat lite, mer har jag inte hunnit. Hade tänkt räkna lite matte, men jag är för snurrig i skallen för att det ska va nån idé, kan knappt tänka. Trött är jag också! Har försovit mig två gånger den här veckan,inte likt mig alls.

Mer då? Tja, lite småsaker... Fick mitt slutbetyg i svenskan igår, ett B, vilket jag är supernöjd med, näst bästa som går att då ju:-D
Vintern har kommit på allvar, kallt som fasen och nu har det faktiskt kommit en del snö också. Supermysigt, så länge man inte behöver va ute;-) Mina knän protesterar alltid när det blir kallt, mindre kul, men nu har höfterna också spårat ur. Har haft ont som själva fan i ett par dagar nu och det går ju upp i ryggen också. Kunde inte gud ha byggt mig av nya, fina reservdelar när jag föddes? Nä, han tog lite gammalt skräp från reumatiska tanter och byggde ihop lilla mig av... Sjysst, eller hur;-)

Nu ska jag avnjuta en kopp te och "behandla" höfterna med min varma vetekudde! See ya!

tisdag 4 december 2012

Kaos?!

Just nu är det lite mycket, därför blir det inte så många rader här.
Inget negativt, även om det är en gnutta stressigt för stunden, har mest bara trevliga saker att fylla mina kvällar med.

Imorrn hinner jag mest troligt inte skriva, men torsdag däremot bör va lugnare, så ni får en full update då;-)

Tills dess kan jag kort meddela att jag fick ett B i läsförståelsedelen och ett A i skriftliga delen  av nationella proven i svenska. Det blir alltså två B och ett A, grymt nöjd jag vågar faktiskt hoppas på ett B som slutbetyg i kursen :-D

Med det lilla glädjeskuttet säger jag god natt!

söndag 2 december 2012

1:a advent

Så va december här, helt otroligt va fort tiden går! Jag gillar december, speciellt nu när det här kommit lite snö och faktiskt blivit vinter. Så mysigt med julpynt och pyssel!

Och idag är det 1:a advent:-) Jag har inte direkt firat det, pyntade lite igår men idag har jag inte gjort något juligt annat än att dricka glögg;-) Jag har däremot skrivit och lämnat in mitt sista arbete i svenska! Grymt skönt!

Jag vet inte riktigt vart den här dagen har tagit vägen, men det gör mig inget. Nu räknar jag ner för fullt till jul, snart får jag träffa min familj och alla de andra:-)

December förra året va ingen kul månad, året som gått har inte varit kul, och jag vet att jag har mycket jobbigt framför mig, men jag lever på hoppet att 2013 kommer att bli ett bra år! Jag har gett mig tusan på att december i år ska bli en mysig julmånad, att jag ska tänka på det som är positivt och inte tänka tillbaka för mycket. Hur det än är så kan jag inte ändra något av det förflutna,och jag måste acceptera att det finns saker jag inte kan påverka.

Så nu gör jag ett försök att börja på ny kula! 2013,och för den delen december i år, ska bli starten på något nytt. Jag ska fokusera på mig och vad jag vill, vart jag är så väg, och jag ska ta fler steg mot min dröm.

Med de orden önskar jag er alla en riktigt mysig första advent och återgår till att lyssna på underbara Necro Facility!

lördag 1 december 2012

Mer om musik...

Jag vaknade för ca en och en halv timme sen av att lilla Nessie kom o stal min huvudkudde, något som väcker mig typ 5 av 7 dagar i veckan;-) Lite mysigt faktiskt, i alla fall när hon inte kommer vid 4 på morgonen:-P Låg kvar i sängen och drog mig, klappade lite på Nessie och Liten och lyssnade på musik. En väldigt skön start på de kall lördag tycker jag.

Till slut klev jag upp, satte på kaffe och fixade lite frulle. Ensam hemma, tror gubben är iväg på familjemys men är inte säker. Satte mig i soffan, käkade, fortsatte lyssna på musik. Och här sitter jag kvar! Med finaste Nisse som vilar sitt fina grå huvud mot min hand sitter jag och funderar mer på min musiksmak, som för övrigt alltid har varit väldigt varierande. Jag är som sagt dialektalt schizofren, och uppenbarligen även musikalt;-)

Men jag kom på en sak! Jag har faktiskt inte adopterat min "nyfunna" kärlek för elektronisk och industriell (grymt trist det låter på svenska btw) från lillebror trots allt! Jag har bara återfunnit den tack vare honom, kan man säga. När jag gick i 6:an upptäckte jag S.P.O.C.K, och fastnade även i samma veva för band som Depeshe Mode (stavningsminnet är trasigt, kommer fan inte ihåg hur det stavas), Pet Shop Boys och liknande populära synthpop band. Jag har alltså mest bara moderniserat min smak lite med lillebror som inspiration:-)

Sen har jag ju alltid gillar musik med hårdare beat, mycket synt och gärna lite udda rytm. Älskar till exempel Dune, Scooter och den typen av musik, har alltid gjort. Techno, rave och eurotechno. Så jag antar att EBM ligger ganska nära till hands för mig. Även industrial och symphonic metal är favoriter i mitt hjärta;-) Pop, vanlig hederlig radiomusik däremot, är det sällsynt att jag fastnar för. Endast Glee och en och annan musikal är undantag där tror jag.

Sen är jag ju en humorsmänniska. Jag "byter" musiksmak ofta, beroende på vilket humör jag är på. VNV, Neuroticfish och Necro Facility kan vara smått deprimerande, om man lyssnar på texterna. Musiken i sig kan vara pigg och upbeat, medan texterna kan vara allt annat än.

Jaja, hur intressant är det för er att läsa om min musiksmak? ;-)
Idag ska jag lyssna på musik, träna, plugga lite och börja plocka fram adventspyntet. Härligt att få lite juligt nu, tycker ni inte?