tisdag 31 januari 2012

Skallebank

Idag har jag grymt ont i huvudet! Förmodligen en kombination av att jag sover dåligt o att jag är stel o har ont i nacken.
Både nacken o ryggen har bråkat som fan på sistone o nu börjar höfterna låsa sig igen också. Kan bero på kylan.
Knän o armbågar vill inte heller va med:-( Jag må va byggd av jäkligt klent virke! Ont överallt, inuti som utanpå :-(

Så, nu har jag gnällt lite över det! Nu tänker jag ta en Alvedon o lägga mig framför tv:n...

måndag 30 januari 2012

Trött

Jag är så jäkla trött! Kan sova 14 timmar utan problem vissa dagar men just nu kan jag inte sova alls... Det är så frustrerande att va trött men inte kunna sova:-( Jag vaknar flera ggr varje natt, ligger o vänder o vrider på mig jättelänge o har svårt att somna. Antar att det är för mycket som rör sig i min lilla skalle...

Samtidigt som jag är trött så är jag rastlös! Jag har ingen ork alls att göra nåt men jag vill inte bara sitta heller. Jag är konstig just nu helt enkelt.

Jag har just insett att allt ofta känns lite bättre när jag är bland folk! Men jag orkar inte va bland folk... Ännu en väldig paradox alltså. Jag undviker folk, vill bara va för mig själv, men när jag väl är bland folk känns allt en liten aning bättre. Jag borde alltså sträva efter att aldrig vara ensam, men nej, jag fortsätter isolera mig...

Ett bra exempel är jobbet... Jag mår skit på morgonen, är ledsen en bra stund in på förmiddagen. Tyst, håller mig för mig själv och bara gör det jag ska. Men allt eftersom dagen går så tinar jag lite i taget. När jag kommer hem är jag på förhållandevis bra humör.

Jag gillar inte riktigt att prata om det här. Tycker inte om att visa mig "svag" inför andra, vill inte gärna visa hur jag verkligen känner och mår.
Jag har alltid varit tyst om mina största problem o starkaste känslor, något som inte märks så tydligt normalt sett eftersom jag är en pratglad o utåtriktad person. Just nu är jag dock inte det och då syns sprickorna tydligare.

Vill inte prata om det, därför skriver jag! Det är skönt att skriva av sig lite. Precis som det är skönt att titta på sorgliga filmer så man får gråta lite, eller skrika i kudden för att avreagera sig en aning.
Så just nu är det mycket negativa känslor, kanske tråkigt att läsa, men jag behöver skriva av mig så det är det jag gör!

Tack till alla er som tagit er tid att skriva långa kommentarer, det betyder mer än ni tror!

söndag 29 januari 2012

Jag ORKAR inte...

Jag tror inte att min omgivning förstår vad jag menar när jag säger att jag inte orkar.
Det handlar inte om att jag är lat o hellre ligger i soffan, eller att jag inte vill. Det handlar om att jag inte psykiskt orkar.

När jag säger att jag inte mår bra, betyder inte det alltid att jag har ont, utan att jag mår psykiskt dåligt, att jag är ledsen. Jag känner mig otillräcklig som människa, ensam...

Jag vet att många försöker förstå, men jag ser också att många ger upp o tycker att jag överdriver.
Ni får tycka vad ni vill, jag vet att det är nu och under det jag har framför mig som jag kommer att se vilka som är mina riktiga vänner, vilka som verkligen finns där.

Jag är inte mig själv, o jag förstår att det är förbryllande. Folk säger att jag bara behöver bearbeta det här, sen kommer allt att bli "som vanligt".
Det är inte sant! Det kommer aldrig mer att bli som innan, jag kommer aldrig mer att bli som innan.

Jag förändras nu, mitt liv förändras. Allt omkring mig förändras o jag har ingen makt över det.
Jag kommer att få mer makt när jag har bearbetat klart, men det kommer att ta tid. Mest troligt lång tid.
Jag har en lång resa framför mig, en resa som jag inte planerat eller vet nåt om.

Jag gråter för minsta lilla, jag är arg helt plötsligt utan synbar anledning, jag är bitter och besviken.
Ibland lyckas jag dölja det, men sällan helt.
Ibland skrattar jag, ibland är jag till o med nästan glad på riktigt, men det håller inte. När ingen ser eller hör är jag ledsen o arg igen.

Idag är en sån dag! En dag när jag inte orkar, när jag mår dåligt. En dag som en av de jag behöver allra mest inte alls kan förstå. O det gör ont!

lördag 28 januari 2012

En lördag i sin korthet

Har spenderat dagen med systrarna E & M, fikat, shoppat , käkat pizza o snackat skräp.
Sen sminkade jag E som ska ut på galej! Köpte lite nytt smink som jag passade på att testa på henne, blev kanon:-)

E har erbjudit sig att hjälpa mig med matten så jag kan läsa in den, vore ju skönt att få det gjort så jag åtminstone har det jag behöver för att söka till högskolan.
Nån gång i framtiden vill jag fortfarande bli förskolelärare!

I vilket fall har jag haft en bra dag! En lugn dag med trevligt sällskap o massa onyttigheter, så som en lördag ska va!
Nu blir det Änglar & Demoner på tv 3 i sällskap med Ben & Jerry's halfbaked och lakritssnören!

Kram på er!!

fredag 27 januari 2012

Fredag!!

Ja då va det slut på den här arbetsveckan då! O den blev ju hemskt lång för mig;-) (halva måndag & idag, hehe)
Har iaf haft en riktigt bra dag, trots värk och ont i magen!

Har väldigt ont i övre delen av magen, har jag haft hela veckan men trodde det berodde på magsjukan... Nu är jag lite orolig att det är min magkatarr som spökar! I synnerhet som jag va hemma även förra måndagen med magont...
Vore väl iofs inte så konstigt om magkatarren kikade fram nu, har ju en del orosmoment just nu!

Men nu är det iaf helg! O det ska bli en lugn helg för mig:-)
Imorrn ska jag fika med E på byn o fira henne i efterskott eftersom jag missade hennes födelsedag när jag va sjuk.
Ska bli roligt att gå en runda på byn, fika gofika o umgås en stund!
Utöver det så blir det bara att vila, kanske ta en promenad o äta lite god mat.

Nu ska jag synda o mumsa i mig lite choklad! Ha en riktigt mysig fredag:-)

torsdag 26 januari 2012

Lite annat

Jag har verkligen fastnat för kanal 5's nya serie Once upon a time, den är ju bara hur bra som helst! Väldigt spännande... Nån annan som följer den? Vad tycker ni så här långt?

Känner inte för att skriva om tråkiga saker idag. Dels för att det bli tråkigt för er att läsa, men dels för att jag redan har en dålig period o då blir det inte bättre av att bara fokusera på negativa saker. Jag gråter nog mycket  ändå just nu;-)

Kom på att det va längesen jag skrev nåt om böcker! Just nu håller jag på att läsa en fantasy serie som heter Night Angel, en trilogi som utspelar sig i en annan värld, i en annan tid och handlar om magiska yrkesmördare. Väldigt spännande, lite ovanlig och ganska tungläst. Jag gillar serien skarpt, men det hamnar inte på min top 10 lista...
Jag kan dock ändå rekommendera denna serie! Brent Weeks skriver på ett ganska eget sätt o han har vävt samman intriger som verkligen fångar från första stund.
Det är en lång trilogi, varje bok är på ca 650 sidor, liten text och relativt svår engelska.

Jag heller fortfarande på med Sherrilyn Kenyons Dark Hunter serie men eftersom den är så lång bryter jag av lite genom att läsa annat mellan varannan-var tredje bok. Hennes böcker är suveräna o läs gillar att varje bok handlar om nya karaktärer men att allt ändå hänger ihop. Jag har nu läst 17 av böckerna i denna serie och har ytterligare 2 som väntar i bokhyllan. När nummer 20 släpps har jag dock inte kollat upp.

Imorrn ska jag tillbaka på jobbet igen, äntligen feberfri!! Så nu börjar det bli dags att ställa ordning inför morgondagen...
Sov gott, mina vänner! Tack för att ni läser!

onsdag 25 januari 2012

Magsjuk

Anledningen att jag inte har skrivit nåt på några dagar är att jag lyckades gå o bli sjuk, magsjuk för att va exakt, så jag har inte orkat skriva.
Jag ligger fortfarande hemma med feber o har mått bättre, men jag är på bättringsvägen:-)

Orkar inte skriva så mycket ikväll heller, men att jag blev sjuk kändes som ett bra tillfälle att skriva lite om några av mina symptom.

Först och främst är jag väldigt infektionskänslig, vilket kanske säger sig själv när man har en kronisk sjukdom. Men utöver det har jag kronisk värk, ungefär som mensvärk, som blir värre vid mens och ägglossning. Som om inte det vore nog blir det dessutom värre för varje månad...

Som ni kanske förstår så är det inte så kul att leva med ständiga smärtor, speciellt som det inte är något som syns på mig. Folk förstår inte hur ont jag kan ha, o det syns inte på mig att jag är sjuk.
Ett annat symptom är extrem trötthet, jag är alltid trött men det är värre vid mens. Kan sova 12-14 timmar utan problem de värsta dagarna. Mindre än 8 timmar sömn o jag fungerar knappt...

Jag har fler symptom, faktum är att jag har nästan har varenda symptom som är sammankopplade med endometrios, men jag orkar inte skriva om allt just nu.

Jag mår dåligt fysiskt hela tiden, det jag har skrivit om nu är saker jag har levt med i hela mitt vuxna liv men trott är normala. Jag har trott att tröttheten beror på virus, att jag ätit fel, att jag varit otränad eller för att jag rökt o snusat. Jag har trott att det är normalt att ha sådana fruktansvärda smärtor till mensvärk att man knappt kan andas, som jag har. Att det är normalt att ha nästan lika ont när man har ägglossning. Men det är inte normalt, inte alls tydligen.

En annan sak som för mig är enormt känslig, är att endometrios är nära sammankopplat med ofrivillig barnlöshet. Även detta är något som andra människor har svårt att förstå.

Koppla ihop allt detta, ge det en månad att sjunka in. Analysera, fundera o lyssna på alla som berättar att du ska vara glad att det inte va något värre, alla som stöttar. Sätt dig in i situationen o fråga dig själv hur du skulle må.
Fråga dig själv hur du skulle känna om du fick beskedet att du har en sjukdom, den är inte farlig o livshotande men innebär ändå livstids smärta o du kanske går miste om det du vill ha mest av allt i ditt liv.
Är det konstigt att jag inte är mig själv just nu? Att jag kanske aldrig blir det igen?

söndag 22 januari 2012

Lugn och ro

Det är det jag känner att jag behöver mest just nu, lugn och ro.
Jag har ingen ork, inget tålamod just nu. Trött, less, besviken på livet...

Mycket som snurrar i huvudet! Funderar mycket på vad som kommer att hända framöver, hur framtiden ser ut, om mina drömmar och mål fortfarande är nåbara.
Jag försöker gömma mig bakom en fasad för att inte visa hur ledsen, arg och besviken jag faktiskt är. Jag vill inte visa folk i min omgivning hur dåligt jag faktiskt mår. Dels för att jag inte vill vara en börda, nåt obehagligt eller tjatigt, men dels också för att det känns som att om jag raserar alla skyddsmurar så kommer jag inte att ta mig upp igen...

Överdrivet dramatiskt? Ja, det kan du ju få tycka om du vill... Men för mig är det här ingen liten grej. Jag är inte döende, min sjukdom är inte livshotande. Det syns inte på mig att jag är sjuk, jag har inga missbildningar eller bölder.
Men jag lever med kroniskt värk, tänk dig mensvärk x10 flera gånger i månaden. Tänk dig oändlig trötthet i över en vecka varje månad, hur mycket du än sover så är du inte utvilad. Tänk dig att det blir värre för varje månad. Tänk dig att det enda som lindrar är något som riskerar ta ifrån dig det du önskar dig mest i livet. Kan du tänka dig det o ändå säga att jag är överdrivet dramatisk? Om så är fallet kan du sluta läsa min blogg nu, för det här är bara en liten mikroskopisk del av allt som rör sig i mitt huvud nu.

Jag tycker fortfarande att det känns konstigt att skriva så här öppet, men det känns ändå skönt att få skriva av sig!
Tack för att ni läser, fråga gärna om ni funderar över något.

lördag 21 januari 2012

Länkar

Många av er kanske undrar vad endometrios är för något!? Som ni kanske listat ut är det en sjukdom, den är kronisk och obotlig men inte livshotande.
Istället för att berätta om den länkar jag, senare kommer jag att berätta om vad det innebär för mig men just nu räcker det om ni som vill läser OM endometrios.

Länk till Vårdguiden om endometrios:

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Endometrios/


Länk till Endometrisforeningen.com:
http://www.endometriosforeningen.com/site/


Läs gärna, det är bra och viktig information!

Ha en trevlig lödrdag <3

fredag 20 januari 2012

För mycket...

Jag har alldeles för mycket i skallen just nu, för mycket att tänka på, att oroa mig för och analysera. För mycket att bearbeta, men jag vet inte riktigt hur... Eller i vilken ände jag ska börja...?

Jag kommer att börja skriva lite mer personligt framöver, personligt på riktigt o inte bara småsaker som jag gör nu! Det är så många som menar att de blivit hjälpta av att blogga om sina liv, att det hjälpt dem att bearbeta och se på saker ur andra perspektiv, eller att det hjälper att bara få skriva av sig. Så jag ska prova!
Jag ska berätta om mig, om mitt liv och mina funderingar och hur jag egentligen mår och varför.

Kanske kan det även ge andra mer förståelse för mig, varför jag är som jag är och hur jag verkligen känner. Att jag faktiskt blir ledsen och tar illa vid mig när andra bagatelliserar mitt problem. I synnerhet folk som inte själva har det eller ens har liknande erfarenheter.

Jag börjar här, ikväll, med att berätta något som jag själv nyligen fått veta. Jag fick preliminär diagnos i december, på Lucia för att vara exakt. Nu i veckan fick jag ett exakt besked.
Jag har endometrios!

onsdag 18 januari 2012

Talesätt...

Man brukar säga;
Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge.
Men vi som inte väntar på nåt kul då? Kan vi vänta för länge?

Efter regn kommer solsken... Eller? Vad händer om det aldrig slutar regna?

Om man bara vill kan man klara vad som helst! Så varför har inte jag vunnit en miljon??

Jag kan komma på hur många som helst, men det känns lite väl negativt att skriva mer;-)
Nu kaffe, sen Zumba! See ya @-}--

tisdag 17 januari 2012

Vissa dagar...

...vill man bara skrika!
Idag är en sån dag, men jag kan inte riktigt komma på varför!

Ska stjälpa i mig en kopp kaffe, sen blir det ett träningspass. Förhoppningsvis känns allt lite bättre sen.

måndag 16 januari 2012

Dålig start...

Fick en riktigt dålig start på den här veckan:-( Har fruktansvärt ont i magen idag, så pass ont att jag knappt kan röra mig... Jobbar såklart inte idag...

Gillar inte att behöva va hemma mer, har varken råd eller tid. Men det verkar jag ju inte kunna styra så det är väl bara att bita ihop o härda ut!

Fick iaf bra hjälp av sköterskan på sjukan som faktiskt hade en massa bra tips som har hjälpt lite. Bör klara att jobba imorrn iaf!

Nog om tråkigheter!
En ny vecka är här, vad har den att erbjuda då?
Tja... Imorrn är det massage dags! Förutsatt att jag är frisk då.:/ Har en del att göra på jobbet den här veckan, avsluta 2011 o allt sånt, så det blir nog en lugn vecka på hemmaplan! Skönt att bara slappna av lite hemma när man använder nöten mkt på jobbet;-)

Dags att börja riva lite tapeter i vardagsrummet inför tapetseringen, o så må vi snart riva ut badrummet:-) Känns tungt just nu, men det ska bli skönt att få det klart!

Nej, nu må jag vila lite igen! Håll tummarna att jag är pigg imorrn <3

söndag 15 januari 2012

Söndag

Jag väldigt mycket söndag idag känner jag... Allt går liksom i slowmotion, jag är helt enkelt inställd på viloläge;-)
Trots det har jag dock lyckats få en del gjort, så som att hämta ved, skotta vår lilla gång från garaget till huset o breddat den, småplockat lite mer här inne o kört en maskin tvätt... Rätt lagom liksom!

Testade Zumba spelet till mig Wii igår!
Du va lite knepigt innan jag fick grepp om det, men efter ungefär en kvart hade jag klurat ut de största frågetecknen o kunde börja Zumba på riktigt. Måste säga att jag är positivt överraskad! Det va jättekul:-)

Största fördelen är att det finns många olika program, flera hela 20 min pass o ännu fler pass på bara en låt. Du kan alltså köra både färdiga pass o sätta ihop ditt eget med dina favoritrörelser. Det finns även en tränare som visar alla steg så du kan lära dig grunderna innan du kör igång.
Du får poäng för allt du genomför, även instruktionerna, o kan efter hand låsa upp nya pass.
Man kan även skapa en träningskalender men det har jag inte tittat närmare på ännu!
I vilket fall kan jag rekommendera Zumba till Wii, jättekul o definitivt svettigt;-)

Nu ska jag ta en kopp kaffe o läsa ett kapitel i min bok! Ha en skön söndagkväll:-)

lördag 14 januari 2012

Så jäkla bra!

Visa "Lapis Lazuli - Lies" på YouTube

Så, kolla länken, lyssna på fler av låtarna & sen går ni in på Sweden Rock festivals hemsida o röstar på gänget!! Do it!

Lördag

Idag har jag städat bort julen här hemma, inte för att det va så våldsamt mycket jul till att börja med men nu är den i alla fall borta!
Blev en städdag, tycker jag har hållt på hela dagen o ändå är det kvar att göra. Orkar dock inge mer idag!

Kryper ner i soffan med en liten Nessie o en bok, känns som att jag förtjänar det nu;-)

Imorrn blir det till att städa klart o sen skotta garagetaket o hämta in mer ved! Måste ju ladda inför veckan;-) På kvällen kommer E o tittar på film.

Nä mina vänner, ni får ta o ha en bra lördagkväll så höres ma imåra:-D


fredag 13 januari 2012

Fredagsmys <3

Vad är väl en fredag kväll utan mys...?
Här blev det grönsaksstavar med hemgjord guacamole och köpt vitlöksdip, yum yum:-)
Till det blev det Kung Fu Panda 2, hysteriskt kul rulle:-D

Nu blir det en kopp kaffe, sen transformers -Dark of the moon...

Önskar er alla en riktigt mysig fredagkväll!


torsdag 12 januari 2012

Gillar det här...

Jag gillar att kunna sitta i soffan o blogga:-D Synd bara att jag inte får till det med matbloggen...

Fick Zumba till Nintendo Wii idag! Visst låter det kul? Om ni inte har testat Zumba, gör det! Det är hur kul som helst, o hur många träningssorter kan man säga så om? Nä, exakt! Så testa:-)
Jag ska testa mitt till Wii imorrn tror jag, hinner inte ikväll... Lovar att uppdatera efter så ni får veta vad jag tycker.

Över till nåt annat... Har ni några nyårslöften? Det har jag... Sluta snusa, sluta äta socker och att nå min målvikt... Än så länge går det bra! 
Vad har ni lovat er själva att uppnå under 2012?

Funderar på att försöka skriva lite mer personligt, men jag vet inte om jag är riktigt redo för det än. Jag ska däremot försöka ta mig tid att skriva en kort sammanställning av mitt 2011 och mina funderingar inför 2012 så ni får lite insyn mitt liv iaf;-)

Nu ska jag köra ett kort yogapass med mycket stretch i hopp om att få lite mindre ont i ryggen... Sen är det dags för "Once upon a time" på 5:an o det måste man ju se!
Ha en skön kväll<3

onsdag 11 januari 2012

Äntligen fixat...

Ja, nu har jag äntligen fixat så att jag kan skriva riktiga blogginlägg från mobilen! Bra va? ;-)

Så nu bör jag ju kunna uppdatera er lite oftare, eller hur?

Nu ska jag diska fixa lite, sen blir det ett träningspass! Ha en härlig kväll:-)