torsdag 31 december 2009

GOTT NYTT ÅR!!!



Nytt år, nya möjligheter!

Jag tror att 2010 kommer att bli ett riktigt bra år:) Det känns så i alla fall!
Jag har mycket att se fram emot under 2010.

Har ni några nyårslöften?? Det har jag men jag tänker inte skriva dem här, hihi.

Nu ska jag äta lite och göra mig i ordning för nyårsfirande hos svärmor och co i Rossön.
Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig nyårsafton och GOTT NYTT ÅR:)

tisdag 29 december 2009

Mellandags yra

Nu är vi hos mamma i Sollentuna, kom hit i söndags efter att ha spenderat några dagar i Sillbo (deras landställe).
Julafton firades i Tullingsås och på juldagen körde vi till mamma.

Vi har haft en underbar jul på alla tänkbara sätt:) Jag är supernöjd med allt från sällskap och presenter till shopping i mellandagsrean!

Skriver mer när vi kommer hem!

Om jag inte hinner skriva innan torsdag vill jag bara passa på att önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR **!!

fredag 18 december 2009

Om en vecka.....

Sitter jag och min underbara, fina älskling hos min älskade, söta mamma och hennes roliga, snälla Stefan vid brasan i deras underbara, mysiga torp och dricker glögg/vin/öl och öppnar paket och pratar en massa strunt:)
Vi får ju fira julafton 2kvällar i rad:) Först på julafton i Tullingsås och sen hos mamma på deras landställe på juldagen, synd om oss har jag hört;)

Ska bli så himla kul att kunna stanna hos mamma lite längre den här gången och verkligen hinna umgås. Ska dessutom hitta på något med Eric och Magda och det är alltid lika roligt:)
Känns som att det här kommer att bli min bästa jul på väldigt länge :D

Confessions, del 2

Ja, jag tror att det är dags igen nu... Den här gången tänkte jag mest bara berätta lite allmänt om mig själv...

Jag är en till synes ganska flummig person, ostrukturerad och flamsig. Jag vet att många tror att det är sådan jag är, att jag är omogen och inte kan ta ansvar. Det stör mig inte, folk får tro vad de vill, men faktum är att jag har ett jobb jag absolut inte skulle ha fått om allt det stämde.
Jag är ganska flamsig och busig, jag är utåtriktad och social, pratar massor om allt och ingenting och jag kan förmodligen irritera skiten ur de flesta. Men det är inte allt jag är!

För er som inte redan vet det så jobbar jag på Visitkort.se. Jag är ekonomiassistent/ekonomisekreterare, kredithandläggare samt ansvarig för en mindre verksamhet som jag nästintill driver själv.

Jag är egentligen ganska välorganiserad, strukturerad och har alltid huvudet på skaft.
Jag drar mig inte för att ta jobbiga diskussioner, jag kan stå på mig om det krävs men jag kan även medge när jag har fel. Jag skämtar om allt och är för det mesta glad men jag kan träda in i en auktoritär roll närhelst det behövs.
Att jag har ruggigt bra sinne för onödiga detaljer och löjligt bra minne gör att jag är snabb och effektiv inom mitt yrke.

Jag har självkännedom och självinsikt, jag tvivlar sällan på mig själv. Men jag har däremot inte världens bästa självförtroende, jag har löjliga komplex över en massa rent fysiska saker. För stor mage, för korta ben, för fula tår och blablabla... Det tror jag att de flesta har.
Jag känner mig inte hemma på någon plats, man skulle nog kunna säga att jag känner mig rotlös. Jag känner mig hemma med min pojkvän, med min familj, men inte på en plats. Det är en otäck känsla, men det blir säkert bättre den dagen man skaffar egen familj.

Jag är mörkrädd, som tusan. Varje gång jag går på en mörk plats är jag övertygad om att jag kommer att bli mördad eller uppäten av ett monster, logiskt tänkande fungerar inte alltid som det ska;)

Jag har inte gått ut grundskolan, än mindre gått gymnasiet. Jag flyttade från Mörrum till Vallentuna mitt i 7:an, jag va alltså 13 då och det va inte hur lätt som helst att hantera. Jag flyttade ofrivilligt med min mamma och lillebror och lämnade alla kompisar och min pappa. Jag fick hela min skola i Mörrum att skriva på en protestlista mot flytten men det hjälpte förstås inte;)

Det visade sig när jag va 15 att jag inte fick bo kvar för pappa, han tyckte att jag va för jobbig... (Ja, han sa det till mig själv) No shit, Sherlock! Jag va envis, bestämd och en jävla monsterunge kort sagt, men jag va ändå HANS unge, trodde jag i alla fall.
Det gick flera år då jag va fruktansvärt bitter och besviken på min pappa men det gick över. Man kan inte välja sina föräldrar, men man kan välja hur man hanterar saker och ting och jag valde att hellre ha en pappa som jag har dålig kontakt med än att inte ha någon kontakt med honom alls.

Mina tonår va ganska händelserika och jag kan inte skriva så mycket om det på en gång. Men nu har jag i alla fall öppnat en dörr!

Nu är jag less på att skriva och mina fingrar is killing me! Sleep tight :)

torsdag 17 december 2009

Tralalala, lalaaa :D

Speedad eller övertrött? Vet inte, nåt av det är jag i alla fall;)

Nu är det bara en vecka kvar till julafton, yey:) Det ska bli otroligt skänt med 14 dagars ledighet, väl behövligt efter en ruggigt stressad höst...

Har ju fått en backup på jobbet nu, Marlene, som jag håller på att lära upp så att hon kan täcka upp för mig när jag är ledig eller sjuk. Känns väldigt skönt att nån åtminstone kan ta över hälften av det jag gör så att det inte behöver ta 2 veckor att komma ikapp varje gång man har varit borta ett par dagar.
Det funkar i alla fall bra, hon är lättlärd och jag tror att hon snart har det där i ryggmärgen precis som jag. Bara hon får lära sig i lugn och ro så kommer det att bli kanon.

Dock blir min vardag lite rubbad nu när jag håller på att lära upp någon annan också. Hon kommer att backa upp mig vad gäller den hemsida jag driver, allt som rör Visitkort och Billigakuvert kommer jag att fortsätta med själv tills vidare så nu när jag ska lära upp henne blir en del av de sysslorna lidande. Framför allt så blir mina dagliga rutiner tillfälligt ihopsnurrade till en enda gegga, men det är värt det på sikt:)

Nu är det verkligen vinter! Nästan 23 minus och massa snö, kallt men vackert:) Och visst känner man lite mer julkänsla när det faktiskt syns att det är vinter utanför fönstret. Jobbar 3 dagar nästa vecka och sen lite långledigt, aldrig fel. Ska bli så skönt att kunna stanna hos mamma lite längre än en helg:)

Glögg och soffa?? -Ja, tack!
I'll be back! (tror jag iaf, hehe)

söndag 13 december 2009

Hemma igen...

Ja, då va den helgen över och vi är hemma igen...
Men FY FAN, vilken jävla bra helg vi har haft:)

Vi kom fram till mamma ca 16 i torsdags, på kvällen käkade vi middag på San Marco med mamma, Eric och Magda. Supertrevligt:)

Fredag startade vi med en promenix till Stinsens Köpcentrum, sen käkade vi lunch hos mamma. Vid 14 åkte vi in till stan och gick där i flera timmar och kikade på julskyltningen på bl.a NK och julmarknaden i Kungsträdgården, supermysigt. Sen mötte vi upp ett gäng andra Strömsundare och gick och käkade på BK. Efter maten tog vi T-banan till Globen för att knata upp på Hovet och njuta. Vi va dock inte ensamma eftersom Idolfinalen va på Globen samma tid:P

Först två band vi inte såg/hörde, båda amerikanska. Sen Dead By April, ganska bra faktiskt:) Därefter spelade Killswitch Engage i 60 min och de va asbra!! O sist men fan inte minst! In Flames i 90 minuter :D Satan i helvete säger jag bara, det va värt varenda krämpa! De är så jävla grymma, skulle lätt betala dubbelt så mycket för att se dem igen, hell yeah:)

När vi åkte hem med T-banan va det så mycket folk att man inte kunde andas, totalt knölfullt. Jag hade svinont i hela kroppen och kunde knappt gå för att mina hälar gjorde så ont:( (Men det var det värt) När vi väl kom fram till pendeltåget hade det precis gått så vi fick vänta en halvtimme på nästa, då va jag ganska less;) Men som sagt, värt varenda krämpa;)

Igår for vi till Amma och Stefan som va i Sillbo och hade en riktig myslördag och idag åkte vi förstås bil hela dagen:P

Over all, jag är übernöjd med denna helg och gör gärna om det:) Vi har verkligen kul när vi hittar på saker tillsammans jag o Älskling:)

Nu är det bara 1,5 vecka kvar till jul! Hoppas tiden går riktigt fort....

onsdag 9 december 2009

Jag hann!!

Ja, se där, jag hann skriva några rader idag med ;) Bra va?

Den här veckan har gått ruggigt fort, det hade jag inte väntat mig. Men nu är det äntligen minisemester! Imorrn bär det av mot El Stockholmo, till min älskade familj och Taste of Chaos på Hovet på fredag kväll med Dead By april, Killswitch Engage och IN FLAMES :D Me like!

Svärmor är snäll och bor här med Nisse och Bosse när vi är borta.

Nu ska jag ta o packa, har som inte ens börjat med det än:p
Fjollträsk, here I come and I'm bringing my worst behaviour ;) (O pojke såklart<3)

tisdag 8 december 2009

Bortskämd :)

Ja, jag är verkligen bortskämd! Jag har underbara kolleger, underbara vänner, en underbar familj och världens bästa pojke <3 O så 2 urknasiga, jättesöta kattisar;)
Till råga på det så ska jag bara jobba en dag till den här veckan sen bär det äntligen av mot Sthlm med efterlängtat besök hos mamma och helkväll på Hovet på fredag. Jag ska verkligen inte klaga!

Nog med skryt! Snart är det jul, jag längtar verkligen. Dels efter att få vara ledig och dels efter julen i sig, jag älskar verkligen denna högtid;)
Jag ser verkligen fram emot att spendera julafton med Pelles familj, jag trivs så bra med dem. Det är nog första gången någonsin som det inte känns konstigt att fira med någon annan än min egen familj. Missförstå mig inte, självklart skulle jag gärna vilja fira med dem också, men vi åker ju trots allt ner på juldagen.

Nu har vi iaf bestämt exakt hur det blir i sommar, spännande:) O så har vi ju en del andra stora grejer framöver, hihi.

Jag funderar på att gå med i kyrkokören efter jul också, det vore roligt att börja hålla på lite med det igen. Men vi får se, jag har ju en stund på mig att fundera över det.

Nu ska jag o spotify umgås en stund;) Om jag inte hinner skriva mer innan vi åker så önskar jag alla en trevlig 3:e adventshelg!

söndag 6 december 2009

Andra advent <3


Jag börjar verkligen känna riktig julkänsla nu, så himla mysigt:)
Idag har vi hittills hunnit frosta av frysen samt städa ordentligt bland dess innehåll, skurat hela badrummet, dammsugit hela lägenheten och julpiffat lite till. O så kör jag en maskin trätt också. Känns skönt att ha ordentligt städat när vi åker på torsdag. Allt detta efter en frukost bestående av risgrynsgröt och sylta med rödbetssallad, mums:)

Igår vart det lugnt, drack en massa dricka, käkade chips o såg på massa dåliga filmer på tv. På kvällen hyrde vi film o käkade Billyspizzor, haha. O så fick jag 3 vackra röda rosor av pojke igår <3 Aldrig fel :D

Vad jag ska hitta på med resten av denna dag återstår att se... Måste iaf handla lite men det tar ju inte så lång tid! Just nu njuter jag av en stund för mig själv tillsammans med Spotify medan älskling hälsar på Johan. Kanske ska börja packa inför torsdagen så man inte glömmer nåt, jag är ju ganska duktig på att glömma saker;)

lördag 5 december 2009

Ännu en passerad vecka...

Ja, då va det helg igen... Nu går tiden verkligen i ilfart! Har inte hunnit med så mycket den här veckan men en tripp till Ullis i torsdags blev det i alla fall, alltid lika trevligt :) Vi fikade pepparkaksrullar och glögg, pratade en massa o kikade lite lätt på Änglar och Demoner.

Igår va vi på julbord på Lilla Krogen med jobbet, en riktigt lyckad kväll! God mat och riktigt trevligt sällskap :) Sen gick några av oss på "hörnet" en sväng, där va det mindre kul så jag o älskling gick hem;) Kom hem strax före 2 inatt, det känns idag! Klart värt det dock, vi hade så himla kul!

Hade tänkt försöka hälsa på Julia nåt i veckan också men det hann jag inte... Måndag mins jag inte vad vi gjorde, inget alls förmodligen, tisdag fyllde Pelles halvbror 11 så då va vi dit o fikade, onsdag va jag bara hemma o slappade o resten vet ni ju redan.

Idag blir det nog mest lugnt och imorrn ska vi frosta av frysen och så naturligtvis tända ljus 2 i adventsstaken:) Ska ju bara jobba 3 dagar denna vecka, på torsdag ska vi äntligen ner till Sthlm:D Vi åker nån gång mellan 8-9 på torsdag morgon. Torsdag kväll ska vå käka middag med mor & co på San Marco, en helt underbar liten italiensk kvarterskrog där mamma bor och på fredag blir det STAN o sen.... In Flames på hovet, yey!!! Förbad: Dead By April och Killswitch Engage. Ska bli sååå jävla kul! 3 av de bästa band jag vet! Saknas bara Lacuna Coil, Within temptation och Sonic Syndicate;)

Nu har jag bara 3 klappar kvar... Köpte älsklings klapp i veckan, ska bli så roligt att se hur han reagerar när han får den:)

Nu tror jag att mitt huvud sprängs snart så jag ger upp o kryper tillbaka till soffan:P

tisdag 1 december 2009

December...

Ja, nu har december kommit, julens månad :) Och snö har vi fått så nu är det riktigt mysigt! Jag älskar denna månad, i synnerhet här uppe i norr där det finns snö;) Mösker som lyses upp av alla vackra juldekorationer som får en extra kick av den gnistrande snön. Julkänslor och tända ljus, bak och godis kok... För att inte tala om alla förväntningar man har på årets sista månad och alla funderingar inför nästkommande år.

I lördags va det julmarknad här på byn. Jag och älskling gick en runda men vi tyckte inte att det va så mycket att se, mysigt ändå att kika lite. Vi for på Dollar och Granngården och shoppade lite så nu har jag bara 3 små klappar kvar att inhandla.

På kvällen va vi på 25-års kalas, jätteroligt :) Vi va ett helt gäng som överraskade en vän på kvällen, hennes snälla sambos påhitt. Riktigt lyckad kväll med god mat, trevligt sällskap och många intressanta diskussioner.

Söndag blev lugn... Jag gjorde en mindre utflykt på förmiddagen då jag följde med Pelles mormor på adventsgudstjänst i kyrkan, inte riktigt min grej men ändå lite mysigt. Sen gick jag på affären o handlade lite god lunch och lite adventsfika och gick hem till pojke och myste :)

Måndag fick jag inte mycket annat än jobb gjort, ja jag slog in ett par julklappar också men det känns som en gråzon om det räknas eller ej ;)

Jag har tänkt fortsätta skriva mer om mitt "tidigare" liv men uppriktigt sagt har jag inte riktigt ork just nu. Det känns fortfarande som att jag lämnade ut lite väl mycket om mig själv i det förra inlägget, det är inte min grej att vara så intim. Men det kommer en fortsättning, det har jag ju lovat!